Zmapujte si svůj domov

od | 12. 4. 2020 | Mapařina, Metodika, OCAD, Orientační běh, Trénink

Na dlouhou nudu v karanténě reagoval už dokonce i OCAD. Připravil speciální sadu symbolů, se kterou si můžete nakreslit mapu svého domu, bytu, nebo zahrady.

Mapa náhodného domu, nakreslená asi za hodinu

Pokud jste vždy chtěli zkusit práci mapaře, teď máte skvělou příležitost. Program pro tvorbu map OCAD vytvořil sadu symbolů, ve které je místo lesních prvků, váš domácí nábytek. Najdete zde stoly, židle, postele, pohovku, televizi, dřez, či vanu, ale i třeba běžecký pás, nebo mapu a buzolu. Zmapovat můžete každý detail svého domu, ale i zahrady. Kreativitě se meze nekladou. Už máte mapu svého obydlí a nudíte se dál? Zkuste si postavit trať a udělat rodinný závod. Pokud nemáte OCAD, nezoufejte. Můžete si stáhnout zkušební verzi a mapu si nakreslit v ní. Sadu symbolů ke stažení a návod, jak OCAD používat, naleznete zde. Vaše výtvory se vám možná budou hodit i pro nějaké následující kolo O-Challenge ?

Kitchen Cup

Maďarský mapař Tibor Erdélyi zveřejnil v facebookové skupině Orienteering Mappers Int. příspěvek, jak si doma udělal mravenčí mapu a dokonce i závod. Pojmenoval to “Kitchen Cup” (Pohár Kuchyně). Podívejte se na fotky, kde ukazuje, jak probíhá příprava mapy a samotný závod.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 22. 10. 2024
a svátek má Sabina.