Zlepši se z pohodlí domova!

od | 23. 4. 2020 | Orientační běh, Trénink

Jak zlepšit své orienťácké dovednosti z pohodlí domova? Běžně kreslíme postupy za svých závodů a tréninků nebo analyzujeme mapové chyby. Před měsícem jsme již psali o možnostech orienťáckých simulátorů, nyní se podíváme na další vychytávky – online hru na popisy kontrol, volbu postupů nebo třeba bludiště.

Popisy kontrol

Online hra prověří vaše znalosti popisů kontrol ve třech druzích kvízů. V prvním je vaším úkolem přiřadit slovní popis k piktogramu, ve druhém naopak piktogram k popisu. Ve třetím kvízu je vaším úkolem ve velké tabulce propojit správný piktogram i popis. Hra je k dispozici z velké části i v češtině a je možné nastavit různé druhy obtížnosti.

Web


Volby postupů – sprint

Route choice game, která spočívá ve výběru kratší volby postupu levá/pravá ve sprintu. Jedná se vesměs o základní volby, které se při sprintu řeší (obíhání budov různých tvarů, umělých zábran atd.). Tento trénink se tak dá lehce aplikovat při jakémkoli sprintovém závodě a zlepší také váš odhad vzdálenosti na mapě.

Pro účast ve hře je nutné se registrovat, poté již můžete postupovat podle jednoduchého videonávodu. Pokud nejsou vaše znalosti finštiny nejlepší, doporučujeme v prohlížeči Google Chrome použít automatický překladač do češtiny či angličtiny.

Web

Volby postupů – uteč tečce

RunningWild není úplně tak online hra jako spíš online orienťácké cvičení. Jedná se o nakreslení vašeho závodního postupu v co nejrychlejším čase. Klikáním do mapy kreslíte svůj postup a zároveň vás dohání “tečka”, která když vás dožene, tak dostáváte trestné vteřiny. Při dokončení postupu se mapa otočí na další postup a takto až do cíle. Nakonec se vám zobrazí porovnání vašich voleb postupů s ostatními závodníky.

Web

Orienťák v pravém bludišti

Zkusili jste si někdy orienťák v bludišti? Tato historická, leč stále poměrně kvalitní orienťácká hra vám určitě zamotá hlavu! Vyberte si svou trať, následujte instrukce a zkuste najít všechny kontroly.

Web

Znáte další online tréninkovou pomůcku? Napište nám do komentářů!

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.