Začátek Adventu ve znamení orienťáku

od | 5. 12. 2017 | Orientační běh

Víkend, který patřil hlavně vyhlášení nejlepších sportovců ČSOS a následnému O’Gala v Luhačovicích, si přes 500 závodníků užilo na zimních ligách – ať už v Praze, na severu Čech či na Hanácku. Běžela se také Malá cena Velké Verandy, která bývá ověnčena účastí mnoha orienťáků. V neposlední řadě musíme zmínit mikulášské závody v Bratislavě a v Košicích, které přivítaly hojný počet závodníků.

2. BOR cup u Nového Boru ovládl Jan Pavlovec

2. závod BOR cupu uspořádal duchovní otec celého seriálu Petr Karvánek. Centrum bylo situováno v altánu u lávky na Klíč v Novém Boru. Zvítězil Jan Pavlovec před svým mladším bratrem Danem, třetí místo patřilo Danu Novákovi. Výsledky najdete zde, stránku seriálu pak tady.

Vítězství Ctibora Sysla na PZL – Cestě do pekel

Cesta do pekel. To byl název 1. závodu Pražské zimní ligy, která se konala v sobotu v obci Malé Přílepy u Berouna. Na hlavní trati A vyhrál Ctibor Sysel před Jakubem Veselým (3. Mikuláš Jirka). Na kratší trati B zvítězil Ivo Novák. “Problémy dělala kontrola 27, což byl dlouho stojící bagr, o kterém jsme věděli, že migrovat nebude,” referovali o závodě pro O-News.cz hlavní pořadatelé Dana a Jirka Kavkovi a současně dodali: Občerstvovačka, jak se na pekelný závod hodí, nezklamala a funguje ještě dnes, kdy si museli někteří pořadatelé vzít dovolenou.”  Výsledky ze závodu najdete zde.

Zimní Hanácká liga pro Kubu Zimmermanna

Sport klub ve Hvozdě. To bylo dějiště již 3. Zimní Hanácké ligy. Běželo se na mapě Březí (1 : 7 500, e=5 m). V kategorii H19 na trati dlouhé 5,8 km zvítězil suverénně Jakub Zimmerman (2. Radoslav Matyšek, 3. Michal Henek), v ženách vyhrála o 3:40 Ema Marková před Johanou Otrubovou, ztrátu přes 7 min měla Alice Kozumplíková. Výsledky a další informace najdete v ORISu.

Charitativní OB pro Madlenku a vítězství pro Antonína Švarce

Včera jste Madlence přispěli 24.689 Kč a 2 eura v rámci charitativního závodu zařazeného do Pražské zimní ligy. Kromě asistentky bude použito na částečné financování polohovací postele. Dvě eura použije bráška Péťa jako kapesné na tranzit Německem se školou. Závodnickou trať vyhrál Antonín Švarc, na dětské byl nejlepší Honza Vaněček. Kompletní výsledky najdete v ORISu.

Na jedné z kontrol společné pro obě trati čekaly na závodníky tři Barbory. Když závodník kontrolu našel a orazil, zastavil se mu čas. Barbory ho vyzpovídaly z jeho letošních sportovních hříchů a pak hříšníky podle svého uvážení nechaly posilovat, běhat rovinky, skákat přes švihadlo, chodit po kladině (obrubě pískoviště) a jinak se trápit.

Malá cena Velké Verandy

V neděli proběhl další z tradičních krosů (letos již jubilejní 25. ročník), který je zařazen i do Zimní hradubické ligy.  Trať je také více než tradiční, měří 4300 m, převážná část je po lesních cestách a pěšinách s převýšením 200 m. Na startu bylo skoro 350 závodníků. V mužích si pro vítězství doběhl Jan Janů, nejlepší orientační běžec v hlavní kategorii – Antonín Semerád – byl na třetím místě.  Lepšího času ale dosáhl dorostenec Tomáš Křivda. Kompletní výsledky a mnoho zajímavostí najdete na stránkách závodu.

Momentka ze startu. Foto: Ladislav Valtr.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.