YO!Camp na podzim již potřetí

od | 28. 6. 2023 | OB v ČR, Orientační běh

Baví tě běhat orienťák, pořádat závody, trénovat děti a prostě ním žiješ? Chtěl(a) by ses něco nového dozvědět, naučit a rozšířit si obzory? Tak s námi na podzim pojeď na YO!Camp 2023! Takovým podtitulem organizátoři lákají na třetí ročník úspěšného kempu pro mladé orienťáky. 

YOcamp!, to je kemp plný přednášek, workshopů a besed pro mladé orienťácké nadšence ve věku 15 – 23 let. Letošní ročník se uskuteční na podzim, v termínu 25.-29. října nedaleko Lipky na Šumavě, jen několik málo kilometrů od dějiště souběžně konané podzimní části KWAK Czech O-tour. V pořadá již třetí ročník zajišťuje metodický tým ČSOS.

Akce je zaměřena na nadšené orientační běžce ve věku 15-23 let, kteří mají zájem o další stranu orientačního běhu – pořádání závodů, mapování nebo trénování svěřenců. Kemp nabídne zasvěcení do specifických orienťáckých témat formou aktivních workshopů a přednášek se zajímavými lidmi českého OB. Účastníci letošního ročníku se mohou těšit například na téma pořádání WOD a dalších akcí pro veřejnost, zákulisí televizních přenosů z OB závodů nebo stavby žákovských tratí v propojení teorie s praxí. Zároveň mají účastníci při přihlášce možnost napsat další témata, která by je zajímala, v případě většího zájmu se organizátoři pokusí je do programu zahrnout. V nabitém harmonogramu nebudou chybět ani fyzické aktivity, jako hry, tréninky nebo ranní jóga pro zájemce. 

Předchozími ročníky kempu v letech 2019 a 2021 prošlo dohromady více než 40 účastníků, jak kemp hodnotili? “Bavilo mě seznamovat se s různýma lidma z orienťácké komunity. Je super, že ač jiný oddíl, tak se dokážeme nepozabíjet. Také se mi líbilo spousta různých přednášek a aktivit, některé sice byly víc strojené, ale to vynahrazovaly ty zajímavější. Workshopy byly taky zajímavé a tréninky též. Super stmelovací byl Den trifidů, zvlášť když vás popíchaj vosy a vy se držíte za ruku s někým koho ani neznáte a musíte to zvládnout,” svěřil se organizátorům se svými zážitky jeden z účastníků prvního ročníku. “Bavilo mě objevování metodického portálu (který je opravdu skvělý :-)), inspirace na zajímavé hry nejen na soustředění a naučení se s OOMapperem,” objevilo se například ve zpětné vazbě k druhému ročníku akce konaném na Nesměři. 

Mnoho z účastníků předchozích ročníků se aktivně zapojilo do různých činností v rámci orientačního běhu, jmenovat můžeme Jakuba Ransdorfa, tvůrce Republikového festivalu žactva a šéftrenér KOB Tretra Praha nebo Karla Vítka, který technicky zajišťuje online přenosy nejen seriálu Metodických střed. YO!Camp absolvovali také Petra Hlaváčková, asistentka ředitele MS 2021 i SP 2023, Martin Štoudek, šéf karantén MS 2021 i SP 2023, ředitel MČR KL 2024 a také organizátor letošního ročníku kempu, Martin Klein, autor map a redaktor O-News, a spousta dalších, kteří se realizují ať už v rámci činnosti rad a komisí ČSOS, pořádání velkých i malých orienťáckých akcí, mapování, trénování žactva nebo dalším rozvoji svých oddílů.

V letošním roce se dosud letní prázdninový kemp uskuteční v netradičním podzimním termínu od středy 25. do neděle 29. října 2023, zázemím mu bude srub uprostřed šumavských lesů nedaleko Lipky. Kapacita ubytování a tedy i celé akce je omezena, YO!Camp na podzim otevře své brány dvanácti statečným. Přihlášky pak budou otevřeny ve středu 28. června ve 20:00 prostřednictvím webového formuláře. Akce je finančně podpořena Českým svazem orientačních sportů.

Stránka závodu
Přihlašovací formulář (start přihlášek 28. června 20:00)

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.