Vojtěch Král přistál na 4. místě ve stíhacím závodu SP!

od | 1. 9. 2018 | OB ve světě, Orientační běh

Druhý den se při světového poháru v Norsku konal dopolední prolog a odpoledne proběhl na základě dopoledních výsledků stíhací závod (s hendikepovým startem).

Úvodní krátký prolog se běžel na mapě Kirkebygden, vítězný muž Johan Runesson jej proletěl za 21:22, u žen Tove Alexandersson dokonce za 19:03!

 

Naši reprezentanti si zajistili skvělé pozice pro odpolední závod, Nejlepší startovní pozici z našich reprezentantů si zajistil Vojtěch Král s mankem +1:36, z žen Denisa Kosová se ztrátou +2:57. Ostatní si také vyběhli velmi solidní pozice a většina si poté svá dosavadní umístění ještě zlepšila!

GPS tracking:


Odpolední závod se bežel ve velmi podobném terénu. Závod suverénně ovládla Tove Alexandersson o téměř 3 minuty před zbytkem startovního pole (2. Karolin Ohlsson, 3. Anastasia Rudnaya, 4. Kamilla Olaussen, 5. Marianne Andersen a 6. Lina Strand). Čtrnáctá Denisa Kosová běžela skvěle a posunula se o místo výše oproti prologu. Ostatní ženy bohužel nebodovaly, nicméně mnohé z nich zlepšily své umístění – 43. Tereza Janošíková, 47. Adéla Indráková, 48. Lenka Mechlová, 50. Vendula Horčičková, 60. Barbora Zháňalová, 85. Karolína Šiková.

V mužích bylo startovní pole na čele daleko více vyrovnané, když prvních 7 mužů doběhlo do cíle v rozestupu 6 sekund. Zvítězil William Lind, 2. Gustav Bergman, 3. Frederic Tranchand, 4. Vojtěch Král, 5. Olav Lundanes a 6. Joey Hadorn. Famózní výkon tu podal Vojtěch Král, když se dokázal probojovat do vedoucí skupiny a poté dofinišoval neskutečným způsobem pro konečné 4. místo! Všichni ostatní muži zlepšili své umístění – 18. Miloš Nykodým, 23. Jan Petržela, 39. Jan Šedivý, 55. Marek Minář, 75. Daniel Hájek, 78. Tomáš Kubelka a 82. Vojtěch Sýkora.

Komentář Vojtěcha Krále exkluzivně po o-news.cz k dnešnímu závodu:

Ke konci závodu můžu říct jen: doufal jsem, že mi křeče, které jsem chytal posledních pár kontrol, nevystaví stopku. Když jsem na louce zjistil, že finišovat můžu, zkusil jsem to a podařilo se 🙂 závěrečná rybička byla pro diváky, ale doopravdy to bylo tak, že jsem se dostal Tranchandovi na záda tak blízko, že došlo ke kolizi, naštěstí mu to neuškodilo a mně nakonec také ne.

GPS tracking:

Zítra jsou na programu lesní štafety, český tým poběží ve složení Petržela-Nykodým-Král, Minář-Šedivý-Hájek, Janošíková-Horčičková-Kosová a Indráková-Mechlová-Zháňálová. Ženy startují v 9:15, muži v 11:20.

(Úvodní foto: Czech orienteering team)

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.