Víkendové zimní ligy

od | 7. 3. 2017 | OB v ČR, Orientační běh, Reportáže

Víkendové závody působili jako magnet na české orienťáky – čtyři zimní ligy a přes 900 závodníků, takové je skóre nynějšího víkendu. Je vidět, že všechny už svrbí nohy a těší se na sezonu.

Jarní sprint

Na jihu Prahy u sídliště Novodvorská se konal další závod Pražské zimní ligy. Za slunného počasí se na trať lesního sprintu vydalo 151 závodníků, z nichž byl na nejdelší čtyřkilometrové trati nejrychlejší jičínský Jan Mrázek. Z žen byla nejlepší Lucie Janatová.

9. závod Slezské zimní ligy

V sobotu se konal také 9. závod Slezské zimní ligy. Pořadatelé z ostravského klubu MOV připravili městský sprint, běželo se v pěknější části Ostravy – Hrabůvce mezi starou zástavbou. V hlavních kategoriích zvítězila Markéta Sabelová (TRI), a Jakub Glonek (AOP).

Adamna cup

Více než tři stovky závodníků dorazily na poslední závod Brněnské zimní ligy, který se konal v Brně – Kamenné kolonii. “Je to takové maličké italské městečko v České republice, takže jde o jeden z opravdu netypických terénů. Škoda jen, že je kolonie tak malá,” specifikoval terén závodu pořadatel Adam Chromý. Kamenná kolonie vznikala ve 20. letech 20. století – chudí dělníci zde stavěli malé domky v prostoru opuštěného lomu. S tratí, která byla rozdělena na 3 menší mapy se nejlépe vypořádala Eva Kabáthová a Pavel Brlica. Celkovými vítězi Brněnský ligy se stali Natalia Hiklová a Adam Chromý.

Praga Magica

I v neděli se v Praze něco dělo. Závodu Praga Magica s podtitulem Benátky v Praze se zúčastnilo přes 300 běžců. Městský sprint, který však délkou odpovídal vydatné klasice, zavedl účastníky jak do rušného historického centra Prahy, tak do klidnějších Riegrových sadů. Výsledky ještě nejsou, vzhledem k problémům s cílovou krabičkou, kompletní.

               

 

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.