Únorový víkend jako přehlídka zimních lig

od | 15. 2. 2022 | OB v ČR, Orientační běh, Reportáže, Závody

Co se dělo o víkendu? Po delší době opět přinášíme svědectví ze zimních lig napříč republikou, nechybí ani LOBy, valentýský závod nebo orienťácké úspěchy na Jizerské 50.

Velká cena Líšné

U Kařezu mezi Prahou a Plzní se na mapě Bouchalka běžela tradiční Velká cena Líšné (součást Pražské zimní ligy). Ražení kontrol bylo více než tradiční, když se kontrola označovala voskovkou do průkazky. Nejdelší 9kilometrovou trať zvládl nejlépe britský závodník Ben Windsor, kterému se povedlo o dvě a půl minuty zvítězit. Mezi ženami pak byla nejrychlejší Johana Fořtová. “Na začátku jsem stíhal Bena, ale pak natáhl krok a bylo vymalováno. A kdybych Bena udržel, asi bych vyhrál,” komentoval směle své dojmy ze závodu druhý v pořadí Daniel Šafka.

6. Bor Cup

Bor Cup Ještědské oblasti už se pomalu blíží do finále a před uplynulou nedělí už zbývaly poslední tři závody. Tentokrát se na Děčínsku běžel scorelauf s limitem 100 minut v CHKO Labské pískovce, přičemž od startu byl povinný postup na kontrolu 55 po historické Knížecí cestě. Nejrychlejší závodníci zvládli posbírat všech 25 kontrol, pouze vítěz ale stlačil svůj čas pod hodinu – tím se stal Dan Pavlovec.

7. Slezská zimní liga

Slezská zimní liga pokračovala v jižní části Frýdku-Místku zvané Baška. Middlosprintu kolem tamější vodní nádrže se zúčastnilo 135 závodníků, na nejdelších tratíchi byli nejrychlejší Marian Petr Zádrapa a Ewa Haltof.

Valentínska snežienka

Za zmínku stojí i valentýnský trénink na Slovensku, který se odehrál v areálu Košické ZOO. Trať se dvěma uzlovými kontrolami prolétl nejrychleji Michal Krajčík (23:35).

STK LOB

V Harrachově probíhají turnusy Stacionárních tréninkových kempů v LOB a reprezentant Petr Horvát připravil pořádně namotanou trať v “čárkách”. “Optimálně 4 km / 150 m převýšení … upřímně nečekal jsem, že tam některý děcka skejsnou přes dvě hodiny,” komentoval trénink na Stravě.

Jizerská 50

Orienťáci dokazují, že jejich řemeslo je nejen ve volném terén, ale také v běžecké stopě. Na letošní Jizerské padesátce se sjela opravdu velká skupina orienťáků a ve výsledcích byli vidět. Např. 77. Michal Francke (TJN), 104. Jeroným Kamenický (TUR), 112. Jan Ferdinand Polášek (DKP), 139. Jakub Škoda (DOK/VLI), 145. Michal Drobník (SJC), 145. Martin Luštický a mnoho dalších. Na Jizerské 10 se blýskl 2. místem dorostenec Filip Mairich (JJN).

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.