Univerziáda: Sprintové štafety dvojic

od | 7. 3. 2019 | LOB

Dnes byl v ruském Krasnoyarsku pro lyžařský orienťák třetí závodní den. Na programu byly dvojčlenné smíšené sprintové štafety. Na start se postavila rovná dvacítka párů a každý ze závodníků jel tři štafetové úseky.

Českou republiku reprezentovaly celkem 2 páry:

  • Petra Hančová – Petr Horvát
  • Veronika Kubínová – Vojtěch Bartoš

Hned na prvním ženském úseku se ve vedení utrhly tři štafety – Švédska, Itálie a Ruska. Ty dojely zhruba dvaceti vteřinovým náskokem před dlouhým vlakem, který táhla Petra Hančová. Na konci tohoto vlaku se pohybovala i druhá naše štafeta, konkrétně Veronika Kubínová.

Druhý úsek rozjel skvěle Petr Horvát. Ruská štafeta se mu sice pomalu vzdalovala, ale zvládal držet krok s pronásledovali. V cíli předával na pátém místě, avšak s minimální ztrátou na druhé Norsko.

Na třetí úsek vyrážela Ruska s takřka minutovým náskokem. Petra se během svého úseku začala mírně propadat, v cíli byla ztráta na druhou Italku zhruba 40 vteřin a bylo z toho průběžné 8. místo. Závod byl opravdu vyrovnaný, za českým týmem následovaly v půlminutě další 4 štafety.

Petr se držel i na čtvrtém úseku kolem 8. místa ve společnosti finské štafety. Ztráta na medaili začala být minutová, ale v takto nabité konkurenci to byl pořád slušný výsledek. V závěrečných dvou úsecích se Češi propadli ještě o 2 pozice na celkové desáté místo se ztrátou 2:47. Ztráta to ovšem byla na suverénní Rusy, kteří vyhráli o více než minutu před zbytkem světa. O druhé místo byl na trati velmi vyrovnaný souboj. Ještě dvě minuty před cílem byly v jedné vteřině hned 3 štafety (NOR1, NOR2 a FIN2), o dalších 10 vteřin zpět Itálie. Mocným finišem si pro druhém místo nakonec dojela první norská štafeta a o pouhé dvě vteřiny zpět skončila NOR2. Na Finy zbyla pouze bramborové medaile se ztrátou 10 vteřin na třetí místo. Druhá česká štafeta dojela závod na 16. místě.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.