TORUS Advent Calendar: Pár lampionů každý adventní den!

od | 29. 11. 2020 | Trail O

Po dvou letošních úspěšných sériích TORUS Cupu – on-line poháru na českém webovém TempO trenažeru – se naši finští kolegové rozhodli uzavřít letošní rok bonbónkem, vlastně celou bonboniérou a připravili adventní kalendář.

Oproti prvním dvěma sériím, kdy se závodilo vždy po čtyři úterky a čtvrtky, nás teď čeká maratón čtyřiadvaceti mikro závodů (po dvou až třech stanovištích) každý den od 1. do 24. prosince. Do celkových výsledků se bude každému závodníkovi počítat jeho 18 nejlepších závodních dnů. I tentokrát pohár sponzoruje firma Virtual-O a nabízí 6 licencí svého software pro trénink v prostředí velmi věrného orienťáckého simulátoru, v rámci vánoční atmosféry se ceny budou tentokrát losovat a výsledek se dozvíme na Štědrý den.

Samozřejmě ovšem půjde nejen o předvánoční zábavu, ale rovněž i o líté boje. Po krásném druhém místě z jarní série si Pavel Ptáček (BBM) spravil na podzim chuť a s obrovským náskokem vyhrál (viz výsledky. O jedno místo (4.) se posunul i elitní švýcarský fooťák Severin Howald z finského Tampereen Pyrintö. Druhá série navíc přinesla podstatnou novinku, a to rozdělení na dvě kategorie, A(dvanced) a B(asic), takže si mohli zábavu užít i méně zkušení závodníci. I to pomohlo rozšířit počet registrovaných na více než 700.

Jako ukázku pro vás tentokrát máme pár úloh z podzimního závodu ve Vratislavi. Podívejte se na mapu a fotografii a zkuste říct, který z lampionů (pokud vůbec nějaký) odpovídá středu kolečka na následujících mapách. Řešení je na konci článku.

Podzimní série v neplánované okurkové sezóně přilákala několik českých netrailových orienťáků a my i nyní doufáme, že si jedinečnou příležitost uniknout předvánočnímu mumraji a vyzkoušet si trail-o, aniž by se člověk musel zvednout od počítače, nenechají ujít i další. Chcete-li se registrovat, napište na temposim–at–yq.cz.

Libor Forst

Řešení úloh:

– 4.1 Z (neboli nic) Lampion by měl stát na horní hraně „olivy“, ovšem zábradlí pořádně nevidíme. Na horní hraně “olivy” (plus minus) jsou dva lampiony, ale správné místo je někde mezi nimi.

– 4.4 E (neboli druhý zprava) Jen rychle zkontrolovat, že střed kolečka je opravdu až na dolním konci posledního zábradlí.

– 5.5 E (neboli druhý zprava) Přesun mezi stanovištěm 4 a 5 byl pro závodníky trochu šok – je to, krucipísek, stejné místo nebo není? Ovšemže ano.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.