Tip: jak si zaběhnout sprint v Mirakulu, i když nejsi přihlášen

od | 29. 2. 2024 | Fenomén, OB v ČR, Orientační běh

Seriál Czech O-Tour pomalu vybíhá do třetího ročníku. Ve třech různých ročních obdobích čeká na závodníky celkem 9 závodů, a to v krásných lokalitách jako je dětský park Mirakulum nebo Valašské muzeum v Rožnově pod Radhoštěm. Na Plzeňsku pak seriál bude ve spojení s Mistrovstvím světa juniorů. Jak se přihlásit, když už pořadatelé hlásí, že Mirakulum je vyprodané?

Je to pravda. Z důvodu bezpečnosti a organizace celého dne je úvodní kolo, které se koná za tři týdny v Mirakulu, již vyprodané (kapacita byla navýšena na celkových 1400 závodníků). 24. března se v okolí Milovic ale rozeběhne mnohem více běžců. V této kapacitě totiž není počítáno s účastníky, kteří se přihlásí na celý seriál. Tato možnost je umožněna jen do této neděle 3. března.

Skvělá atmosféra, bohatý doprovodný program i zajímavé lokality . To je Czech O-Tour. Foto: Jiří Čech.

Proč se přihlásit na celý seriál?

Přihláška na celý seriál znamená v první řadě levnější startovné. Z celkových 9 závodů pak účastník zaplatí pouze 7, navíc také zdarma dostanete možnost se účastnit sprintového prologu na Plzeňsku na tratích Mistrovství světa juniorů. Pořadatelé také rozjeli kampaň “Buď u toho”, kdy přihlášení na celý seriál dostanou možnost ovlivnit další směřování závodů Czech -Tour – ať už na výběru dalších lokalit nebo anketou, co by uvítali na každém závodě. Stejně tak tato skupina dostane zajímavé slevy od partnerů seriálu. Všichni přihlášení navíc budou slosování o tři ceny od společnosti O-RUN, která věnovala do soutěže  orienťácké karbonové boty Barku (nástupce značky NVii), špičkovou buzolu Str8 nebo Bagheera Duffel Bag. Více o všech výhodách se dočtete na webu závodu.

Mirakulum v parku i v lese

Celý seriál začíná v Milovicích a aréna je přímo v zábavním parku Mirakulum, který bude vyblokován pouze pro účely závodu v orientačním běhu. “Na mapě najdete přes 3000 m2 průběžných zastřešených ploch, přes 2000 m2 pískovišť nebo téměř 50 umělých objektů (černý křížek v mapě). V části mimo zábavní park se nachází 44 jam a prohlubní a 33 kupek,” vyjmenovává centrální hlavní rozhodčí Adam Hájek. Právě jeho funkce je novinkou celého seriálu. “Chceme, aby všechny závody měly jednotnou sportovní část – tedy aby obtížnost jednotlivých tratí na všech závodech byla stejná. Proto hlavní rozhodčí na všech 9 závodech bude právě Adam,” objasňuje ředitel Jan Picek. V neděli 24. 3. čekají všechny dvě etapy, po skončení závodů jsou pak vyčleněné necelé dvě hodinky na možnost navštívit přímo areál a “vyblbnout” se na všech atrakcích, které nabízí (kromě vodního světa).

Pokračování na Plzeňsku i v největším skanzenu v ČR

Další 4 závody budou na programu na Plzeňsku ve spojení s Mistrovstvím světa juniorů. Jelikož přesné lokality vyjdou až v  Bulletinu 3, který má být publikován na konci března, tak i terény pro Czech O-Tour budou zveřejněné po tomto datu. Zázemí pro účastníky doprovodných závodů však je již jasné, a to v autokempu Ejpovice. Dvě klasiky a dvě krátké tratě budou v termínu 2. -6. července 2024.
Na podzim se dějství přesune na Beskydsko. Hned úvodní sprint se odehraje v další velmi zajímavé lokalitě, a to ve Valašském muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, největším skanzenu ve střední Evropě. Další dva závody se odehrají v beskydských kopcích a proběhne vyhlášení celého seriálu.

Krásné prostředí Valašskému muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm okusí i závodníci Czech O-Tour. Foto: archiv muzea.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 18. 10. 2024
a svátek má Lukáš.