Světové hvězdy v online prostředí – díl 3.

od | 19. 11. 2020 | Další, LOB, MTBO, Orientační běh

Po dvoutýdenní pauze je tu další díl seriálu zaměřený na aktivitu nejlepších světových závodníků v online prostředí. Z každého orientačního sportu je opět zahrnut jeden závodník. Co si třeba dnes představit Daniela Hubmanna či Vojtu Krále?

Vojtěch Král

A začínáme asi nejlepším českým závodníkem – Vojtou Králem, který je nyní na 4. místě světového sprintového žebříčku. Mezi jeho největší úspěchy patří bronz z World Games 2017 na middlu či trojnásobné vítězství v závodu SP. Má mnoho kanálů na komunikaci – má Facebook, Instagram, Stravu i web a na všech těchto platformách je velmi úspěšný. Na Instagramu dává fotky skoro jen z tréninku. Na Facebooku není tak aktivní jako na Instagramu, příspěvky dává jen jednou za čas.

Facebook

Instagram

Strava

Web

Daniel Hubmann

Osminásobný mistr světa, Švýcar Daniel Hubmann, je na třetím místě v lesním světovém rankingu. Jeho komunikační kanály jsou na poměry superstar, jakou je, tradiční – obrovskou podporu má svém Facebooku, Instagramu a webu (i když ten je pouze v němčině), jen Strava chybí. Na Facebook dává různé příspěvky ze závodů a tréninků, velmi podobný má i Instagram.

Facebook

Instagram

Web

Camila Soegaard

Tato dánská závodnice v MTBO je ve světovém žebříčku v tomto sportu na třetím místě. Je mistryní světa z roku 2018 v závodu s hromadným startem. Online aktivity oproti závodníkům z pěšího OB má podstatně chudší, má pouze Instagram a Stravu. Na svůj Instagram dává hlavně fotky z vyjížděk a tréninků na kole, má zde ale i například příspěvek z biatlonového tréninku.

Instagram

Strava

Magdalena Olsson

Na druhém místě ve světovém rankingu v lyžařském orientačním běhu se nachází švédská závodnice Magdalena Olsson. Tato závodnice je několikanásobnou medailistkou ze závodů světového poháru i z evropských a světových šampionátů. V online prostředí využívá dvě hlavní sociální sítě – Facebook a Instagram. Na Instagram umisťuje příspěvky hlavně ze závodů a z tréninku, Facebook je o hodně skromnější, pravděpodobně ho chce udržet více v soukromí.

Facebook

Instagram

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.