Světové hvězdy v online prostředí – díl 4.

od | 26. 11. 2020 | Další, LOB, MTBO, Orientační běh

Dnes je tady poslední díl našeho seriálu o aktivitě světových hvězd na sociálních sítích. Představíme si Matthiase Kyburze, Simonu Aebersold, Jussiho Laurillu a Erika Rosta, příjemné čtení.

Matthias Kyburz

A začínáme jedním z nejlepších světových závodníků – Matthiasem Kyburzem, který je na 2. místě ve sprintovém světovém žebříčku a na 4. místě v lesním světovém žebříčku. Je to čtyřnásobný mistr světa, kromě toho pětkrát zvítězil v celkovém hodnocení SP. Je to jeden z mála takto známých závodníků, co nemá Instagram, na druhou stranu má Facebook, Stravu a web. Na svůj Facebook přidává příspěvky z tréninku, závodů, nedávno zde také oznámil zprávu, že se oženil. Během jarní vlny koronaviru se proslavil tím, že zaběhl světový rekord na 50ti kilometrové trati na běžícím pásu. Na Stravu dává skoro každý svůj trénink a závod, letos zatím naběhal 2 500 km. Web má jen v němčině a je podobný tomu, který má Daniel Hubmann.

Facebook

Strava

Web

Matthias Kyburz před svým rekordem na 50 km na běžícím pásu

Simona Aebersold

Další skvělá švýcarská závodnice, Simona Aebersold, je na třetím místě v lesním rankingu a na čtvrtém ve sprintovém rankingu. Mezi její největší úspěchy patří 4 zlaté medaile z juniorských světových šampionátů a také několik medailí ze seniorských světových šampionátů. Z internetových nástrojů má snad všechno, co vrcholový sportovec “potřebuje” – Facebook, Instagram, Stravu i web (dokonce v angličtině). Na Facebooku publikuje různé příspěvky ze závodů a tréninku, totéž má i na Instagramu. Na Stravu nahrává téměř každý trénink, letos má naběháno již skoro 3 000 km. Na webu píše různé příspěvky o sezóně, o tréninkových kempech apod.

Facebook

Instagram

Strava

Web

Simona Aebersold na JWOC 2016

Jussi Laurilla

Tento Fin, co závodí v MTBO je ve světovém žebříčku MTBO na pátém místě. Získal zlatou medaili jak ze světového, tak evropského šampionátu. Ze sociálních sítí používá Facebook, Instagram i Stravu. Na Facebooku není v poslední době příliš aktivní, na Instagram přidává hodně fotky ze závodů a z tréninku, mimo jiné i na sněhu, na Stravu dává všechny své aktivity, letos zatím najezdil 7 360 km.

Facebook

Instagram

Strava

Jussi Laurila na jednom ze závodů

Erik Rost

Na třetím místě ve světovém rankingu v lyžařském orientačním běhu se nachází švédský závodník Erik Rost. Jedná se o dvojnásobného mistra světa z roku 2017, kromě toho jednou vyhrál i celkové hodnocení světového poháru. Zajímavostí je, že jeho manželkou je česká závodnice Hanna Rost, za svobodna Hana Hančíková. V online prostředí využívá všechny důležité sociální sítě pro sportovce – Facebook, Instagram a Stravu. Na Instagram umisťuje příspěvky hlavně z tréninku a ze závodů, Facebook má k tomu doplněn fotkami z rodinného života, Stravu někdy využívá, někdy ne, letos dle ní naběhal zatím necelých 1 875 kilometrů.

Facebook

Instagram

Strava

Erik Rost v závodním nasazení

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.