Světové hvězdy v online prostředí – díl 2.

od | 29. 10. 2020 | Další, LOB, MTBO, Orientační běh

Dnes vám přinášíme druhý díl našeho seriálu o světových hvězdách v online prostředí, který započal minulý týden. Opět se můžete těšit na závodníky z nejlepší desítky ve světových žebříčcích z celé rodiny orientačních sportů. Představíme si závodníky jak známé, tak neznámé. Co takhle Olav Lundanes nebo Tereza Janošíková?

Tereza Janošíková

A začínáme českou závodnicí Terezou Janošíkovou, která je nyní umístěna na 6. místě ve světovém sprinterském žebříčku a již prvním rokem v dospělé kategorii dosahuje velkých úspěchů. V Česku reprezentuje klub SK Severka Šumperk a ve Skandinávii klub IFK Mora OK. Mezi její největší úspěchy patří celkem 4 zlaté medaile z dorosteneckých evropských šampionátů, dále 5 medailí z juniorských světových šampionátů, druhé místo z knockout sprintu na loňském světovém poháru ve Švýcarsku či dvě třetí místa se sprintovou štafetou na světovém poháru. Na svůj Instagram přidává fotky nejen ze závodů, ale ráda zde ukazuje i své kuchařské výtvory či jiné sportovní aktivity. Na Facebook přidává vybrané příspěvky z Instagramu, hlavní sociální sítí této závodnice je tedy její Instagram. Stravu má sice založenou, ale téměř ji nevyužívá, navíc poslední aktivitu sem přidala před více než rokem. Na Instagramu má 1780 sledujících, na Facebooku má 1571 přátel.

Facebook

Instagram

Olav Lundanes

Nejlepší muž ve světovém rankingu, to je Nor Olav Lundanes. Tento dvaatřicetiletý závodník má na kontě deset zlatých medailí z MS, z toho 6 jich získal na klasické trati. Běhá za slavný norský klub Halden. Na své sociální sítě příspěvky přidává v nepravidelných intervalech, někdy jich dá několik za měsíc, někdy se stane to, že v nějakém měsíci nepřidá vůbec žádný příspěvek. Nejspíše má nastavené to, že z jeho Instagramu se příspěvky sdílejí přímo na jeho Facebook. Na tyto sítě přidává různé příspěvky ze závodů či z osobního života (jednou z těchto jeho fotek je fotka s jeho synem na zádech před traktorem). Nejznámější sociální síť sportovců, Stravu, má sice založenou, ale používal ji letos pouze přibližně 5 týdnů. Na Facebooku má 1235 sledujících, na Instagramu 4034 sledujících, jeho Stravu sleduje 178 lidí.

Facebook

Instagram

Strava

Lauri Malsroos

Tento estonský závodník v MTBO je na sedmém místě ve světovém rankingu MTBO. Klubovou příslušností se řadí ke klubu SK Saue Tammed. Mezi jeho největší úspěchy patří zlatá medaile ze štafet na mistrovství světa 2014, stříbrná medaile ze světového šampionátu ve sprintu v roce 2013 či zlato ze stejné disciplíny na evropském šampionátu v roce 2015. Na svůj Instagram přidává fotky ze svých aktivit, které má hlavně na kole, má zde ale i například fotky z běhu či z kajaku, také zde najdete fotky s jeho synem. Na Facebooku má podobné příspěvky, kromě toho zde občas také nabízí různé věci na prodej. Na Stravě je vidět, že je to opravdu cyklista, protože za letošek zatím najezdil 10 500 km! Na Facebooku má 1202 přátel, na Instagramu 248 sledujících, jeho Stravu sleduje 51 osob.

Facebook

Instagram

Strava

Daisy Kudre

Na řadě je nyní závodnice, která je opět z Estonska, nyní je umístěna na 6. místě ve světovém žebříčku v LOBu. Je členkou klubu Värska OK Peko. Mezi její největší úspěchy patří vítězství na klasice ve Světovém poháru v letošním roce ve Švédsku či bronz z mistrovství Evropy ze sprintových štafet v letošním roce v Rusku. Její Instagram je velmi pestrý – dává sem fotky ze svých tréninků, závodů, výletů a dalších svých aktivit. Facebook nemá zdaleka tak pestrý jako Instagram, naopak má svůj web, který byl donedávna jen v Estonštině, v únoru letošního roku byl však napsán jeden článek i v angličtině. Využívá i Stravu, podle ní letos naběhala zatím 960 km. Počet sledujících na Instragramu je 985, na Facebooku nelze zjistit, na Stravě je 71.

Facebook

Instagram

Strava

Web

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 22. 10. 2024
a svátek má Sabina.