Předstartovní horečka: Šumperská trojkombinace

od | 9. 5. 2019 | OB v ČR, Orientační běh, Předstartovní horečka

O nastávajícím víkendu nás čeká letos první “pořádný” závodní víkend – na programu bude Český pohár + ŽA ve sprintu a dva závody Českého poháru štafet s podnázvem “Šumperský divočák 2019”. Navíc dorostence a uchazeče o juniorské MS čeká již pátek nominační závod – 3000 m na dráze. 

Český pohár (WRE) a žebříček A v Šumperku

Šumperský sprint, který je prvním závodem letošního Českého poháru, bude na programu netradičně již v sobotu dopoledne se startem prvních závodníků v 10:00. Poběží se v téměř neoběhaném historickém centru, které nabídne orientačně náročné hradby a úzké uličky. V prostoru závodu byla první sprintová mapa vytvořena v roce 2005 pro závody ME dorostu, v roce 2008  se zde ještě běžely nominační závody na MS v Olomouci (trať mužů, trať žen, obsáhlá fotogalerie). Pro závodníky kategorií DH16-DH21, M21E a W21E je povinná od času 10:10 karanténa, která se nachází v ZŠ nedaleko centra. Doporučuje se všem důkladně si prohlédnout mapku příjezdu a příchodu do centra závodů, abyste neporušili závodní embargo.

Na startu kategorií M21E a W21E, které jsou navíc zařazeny mezi World ranking event, se představí téměř kompletní česká špička. Z mužských reprezentantů chybí pouze Vojtěch Král a mezi ženami absentují pouze reprezentantky Denisa Kosová a Lenka Mechlová, v mužské elitě se představí i několik slovenských reprezentantů. Kategorie DH18 a DH20 mají závod jako jeden z nominačních na Juniorské MS, takže starší dorostenci i junioři poběží na stejných tratích, mladší dorost má závod určen jako nominační na ME dorostu.

Všechny tři víkendové závody se budou hodnotit do Vyzývacího poháru, kterého se účastní jednotlivá žákovská družstva. Nultý ročník tohoto závodu pořádal před 10 lety právě KVS Šumperk ve spolupráci s TJ Loko Česká Třebová. Ve sprintu boduje prvních 40 míst v každé kategorii (počítá se 6 nejlepších závodníků oblasti v každé kategorii), na štafetách získává body prvních 15 míst v každé kategorii (počítají se 3 nejlepší štafety oblasti v každé kategorii).

Důležité informace:

V prostoru sprintového závodu se běžel EYOC 2005 a české nominačky v roce 2008

Český pohár štafet v Třemešku (sobota + neděle)

Dva štafetové závody se odehrají v okolí Rekreačního areálu Třemešek, tedy v oblasti, kde se běžel Žebříček A v roce 2001 a třídenní závody v roce 2003. Závodníci se mohou těšit na horský terén s poměrně výrazným převýšením, který ovšem bude velmi rozmanitý – v terénu se nachází bažinky, skály a také pořádné hustníky. Start 00 je v sobotu vzhledem k dopolednímu sprintu plánován na 16:00, v neděli se bude startovat klasicky v 10:00. Obzvláště zajímavý může být sobotní start i doběh – všichni závodníci budou na mapáč vybíhat úzkým průběhem kolem staré rolby a finišovat se bude strmým kopcem přes téměř celé shromaždiště (viz plánky na konci pokynů).

Důležité informace:

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.