Sloupek trenéra: Marek Cahel

od | 28. 6. 2019 | Metodika, Sloupek reprezentanta

Právě dnes začíná první závodem ME dorostu, také známé pod zkratkou EYOC. Zatímco budou svěřenci zápolit s běloruskými hustníky, ústřední trenér mládeže Marek Cahel je bude netrpělivě očekávat v cíli. Jak to vidí s dorosteckou reprezentací a jejich aktuálními problémy a jak to dopadne na MEDu?

Marek Cahel (na fotce vlevo) jak jej můžete běžně potkat – rozebírajícího postupy se svými svěřenci.

Sloupek, takže subjektivní výplod popisující některé z aktuálních problémů týkajících se dorosteneckého výběru. Nicméně z posledních čtených sloupků bych řekl, že autoři napsali spíš solidní sloup… Pokusím se toto napravit 😉

Nominace na právě probíhající MED proběhla z pohledu schvalování komisí talentované mládeže nečekaně hladce. Z pohledu trenéra se však v pozitivním smyslu nerodila jednoduše. Jsem moc rád za skvělou účast celkem 79 zájemců o reprezentaci ČR na MEDu a z toho 64 bodovaných závodníků z dráhy. To tu ještě nebylo! Je jasné, že podle jiné filozofie by konečná nominace na EYOC mohla obsahovat klidně několik jiných jmen. Takže buďme jen rádi, že třeba v D18 máme ročník 2002 kvalitních závodnic, kde to může každý rok vypadat jinak a stejně tak tomu je u o rok mladších kluků. Nebo že v D16 nominantkám hodně zatápěla žákyně Lea Martanová (a možná by nebyla z kategorie starších žákyň sama). Nebo že můžeme vnímat dost slabou korelaci reprezentantů na EYOC a medailistů na MČR KT. Takže vzkaz všem, kterým se nominace nedostalo – pracujte dál!

Společná fotka dorostenců nominovaných na ME dorostu 2019. Marek Cahel je v horní řadě úplně vpravo.

S nominovaným výběrem jsme akorát dokončili brífink před zítřejší klasikou. Nečeká nás rozhodně nic jednoduchého, ale mám z toho dobrý pocit. Z pohledu přípravy jsme myslím nic nepodcenili (tréninky z Šaštína i odsud z Hrodna můžete sledovat na stránkách reprezentace)…

Dobrou týmovou pohodu potvrzuje neustále přítomný „typický český“ humor, který nám zpříjemňuje náš pobyt a paroduje místní reálie. Takže hádejte, které mleté maso nám zde nejvíc chutná (nejspíš to zítřejší). Nebo kdy byla v Bělorusku poprvé detekována bezlepková dieta (v pondělí). A určitě o prázdninách uslyšíte z týmu příhody z přechodu polsko-běloruských hranic, dokupování pojištění do auta nebo o trvale marné anglicko-ruské konverzaci, kdy jedna strana nerozumí druhé, ale stejně si vše nakonec odkývem.

…Prvotní oťukávání terénu vyvolalo nejrůznější emoce. Ale zdá se, že místnímu neprostupnému členitému terénu postupně přicházíme na kloub a rozhodně jsme zítra (píšu ve čtvrtek v noci) připraveni bojovat. A pokud se to někomu nepovede, nepodlehněte trudomyslnosti, že nic neumíme. Jsme teprve na začátku kariéry. A sami se těšíme, až budeme za pár týdnů fandit juniorům nebo dospělákům na jejich světovém mistrovství!

Marek Cahel

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.