Sloupek reprezentanta: Tereza Pecková

od | 2. 2. 2024 | LOB, Sloupek reprezentanta

Dnešní Sloupek reprezentanta si pro vás připravila Tereza Pecková. Tato juniorská reprezentantka v lyžařském orienťáku se minulý týden zúčastnila Mistrovství světa v rakouském Ramsau, její sloupek je z větší části zaměřen právě na tento šampionát.

Ahoj sporťáci! Byla jsem oslovena, abych něco vyplodila do Sloupku reprezentanta, tak se do toho pusťme.

Jak hodnotím právě skončené MSJ v LOB v Ramsau am Dachstein?

Celkově mohu říci, že jsem velmi spokojená. Krásné 3. místo ve štafetách a pak 6. na middlu, no prostě boží. Tratě byly parádní. Každá etapa se odehrávala na jiném místě a postupy byly i přes nepříznivé podmínky zajímavé a náročné. Taky že se na pořádání podílely zlaté české ručičky Šimona a Petra Marečkových (děkujeme!).

Upřímně vám však mohu říci, že jsem doufala ve víc. Moje ambice byly vysoké. Každopádně se mi hezky vymstily při sprintu (12. místo), a tak jsem se musela srovnat s porážkou, což mě  nakoplo do dalších závodů.

Long hromaďákem byl standardně strašně nepřehledný (nikdy nevíš kolikátá jedeš kvůli farstám) a opravdu dlouhý. Měkký sníh mě dost “vyšťavil”, a tak jsem byla ohromně ráda za 7. místo.

Super, řekla jsem si, tak to přece jen ve mně je. Jenže 7. místo je taková moje klasika, a tak jsem tiše doufala, že to ještě vylepším. A skutečně se tak stalo! Middle mi opravdu sedl, a tak se moje roční práce vyplatila – padlo konečně 6. místo, tedy velká bedna!

Štafety už byly jen pohlazením po duši na závěr, nebyly vyloženě “mapařské”, ale fyzicky náročné. Míša to rozjela parádně a Makulka to krásně udržela, tak ještě aby mě to nepotěšilo.  A tak jsme společně získaly nádherný bronz!

Jaké jsou moje plány do zbytku sezóny a poslední rok v juniorské kategorii?

Do konce sezóny, jestli ještě nějaká bude :-), mě uvidíte hlavně na běžkařských závodech. Pokud se však skutečně uspořádají LOBy, tak tam se samozřejmě také vydám.

V přípravě na další zimu budu makat na fyzičce se ski klubem a na mapu se zaměříme s Vaškem třeba na O-Ringenu. A samozřejmě absolvuji repre soustředění s tátou a Vaškem, kde nespíš všichni opět položíme život.

Letos matura, tak co dál?

No jelikož jsem gymplačka, tak posílám přihlášku na vysokou. Moje volba padla na Prahu se zemědělkou v Suchdole. Tam je však cesta ještě dlouhá – musím se totiž poprat s maturou, plesem (to bude dřina) a přijímačkami z biologie. Ale pokud to však klapne, tak se budu pokoušet nominovat na univerziádu ve slunné Itálii!

Tak zase příště, skol!

Tereza Pecková

Tereza Pecková na vyhlášení štafet spolu s Michaelou Srbovou a Markétou Kodejšovou (Foto: Peter Krappel)

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.