V zimě se vracela s bronzovou medailí ze Zimní Univerziády, v listopadu ovládla anketu o nejlepšího závodníka v LOBu v roce 2019. Dnešní “zimní” Sloupek reprezentanta napsala Petra Hančová přímo ze soustředění ve švédském Idre. Čeká na vás tříchodové menu…
Tříchodové menu v provedení RD LOB
O trénování již bylo napsáno mnoho sloupků, tak jsem se rozhodla napsat sloupek o tom, jak tráví volno reprezentanti LOB na soustředění ve švédském Idre. Jak už je skoro naší tradicí, tak první volné odpoledne je věnováno kulinářským výtvorům. Letos byla v plánu pořádná hrachovka a palačinky, které ještě doplnil Lenky perník připravený zachraňovat hladové krky po dalších fázích.
Fotorecept:
1. krok – Vyčerpat veškeré zbytky sil na dopoledním tréninku tak, aby chutnalo.
2. krok – Nabrat sílu z vydatného oběda a vyrazit do divočiny shánět suroviny. A samozřejmě nesmí chybět ani švédské perníčky.
3. krok – Začít s mícháním, smažením, pečením, vařením…
4. krok – Zajistit přísun parafínu pro lyže v režii KLádina posíleného poslechem švédského rádia Megapol s megakvalitním výběrem vánočních koled.
5. krok – Přehodnotit situaci se snahou smažit zároveň na dvou pánvích, kdy jedna místo palačinek pekla langoše, které povětšinou dopadly jako trhance.
6. krok – Uspořádat nový zasedací pořádek.
7. krok – „Léňo, pojď zachránit hrách, mám ho v palačince.“ Aneb 5 hrnců a pánví na čtyřech plotýnkách.
8. krok – A znova míchání, ale tentokrát i se zkaženým vejcem, které provonělo zbytek těsta putující do odpadu.
9. krok – Poslední těsto 😀 „sláva“ a bez pukance ve vejci.
10. krok – Všechno slupnout.
11. krok – Perník pořádně schovat, aby ho v noci nikdo nenašel a nepřepral ho.
12. krok – Záchrana kuchyně.
13. krok – Záchrana kuchyně podruhé.
Doporučení na závěr: pořádně napucnutí je třeba se dozvědět, jaký trénink bude další den následovat.
A teď tedy něco k tomu, jak krásně se tu máme. Po prvních dvou dnech sněžení se nám počasí umoudřilo a mohli jsme si začít naplno užívat krásně připravených tratí. Dneska nám dokonce vysvitlo sluníčko. Ke krásně upraveným tratím se přidaly i nádherné výhledy a s nimi také šílená kosa, která nás doprovázela i letošními prvními úseky. Pro někoho už po pěkném pětiset kilometrovém základu, pro jiné to byl naopak čelný střed se zimou rovnou z pracovního či školního prostředí.
A když už tu máme ten předvánoční čas, tak vám všem popřeji do ubrečeného českého počasí krásné Vánoce a snad i nějaký ten bílý studený poprašek nesoucí tu pravou vánoční atmosféru.
Petra Hančová
0 komentářù