Sloupek reprezentanta: Petr Horvát

od | 4. 11. 2016 | LOB, Sloupek reprezentanta

Opět je tady pátek, blíží se víkend a s ním se přiblížil i další sloupek reprezentanta. Ten dnešní pro Vás napsal Petr Horvát a spolu s ním poprvé na O-news.cz rozčeříme zatím stojaté vody lyžařského orientačního běhu. Jak se připravuje LOBák na sezónu? Jak přistoupil k té letní orienťácké? A jaké si vytyčil pro letošní zimu cíle? To vše a mnohem více prozradí ve svém sloupku o tom, co bylo, co je a co bude.

 

Petr Horvát při závodě ČP na Eduardu v lednu 2016 (Foto: Josef Nádeníček).

Petr Horvát při závodě ČP na Eduardu v lednu 2016 (Foto: Josef Nádeníček).

Co bylo, je a bude

Sezona se kvapem blíží, navíc prý sv. Martin dojede letos o pár dní dříve, a tak snad již co nevidět bude klouzání se po tom bílém zázraku na denním pořádku. To je jasné, ale co se dělo doteď?

Před rokem mi byla ukončena role dvojitého agenta, a navíc mi v letním orienťáku propadlo “éčko” (elitní výkonností licence E – pozn. red.), a tak jsem letos už neměl ten vnitřní pocit, že bych měl vždycky skvěle zaběhnout, že se to ode mě očekává. Bez výčitku svědomí jsem si tak dal po ME v LOB týden úplného volna následovaného delším obdobím trénování „na pohodu“. Díky tomu teď necítím potřebu si dávat po skončené orienťácké sezoně pauzu a mohu naopak v tréninku přitvrdit. I když jsem chtěl od ME přistupovat ke všemu, co nejsou LOBy, více tréninkově, tak nějak „na pohodu“ (a docela jsem to i dodržoval), nakonec jsem nijak hůř neběhal – dokonce mi zase dají to “éčko” zpátky. V tréninku se letos snažím nahrazovat běh (nemyslím teď ten orientační) pohybem zaměřeným na celé tělo, tedy kolečkovými lyžemi a plaváním. Odběháno tak mám jen něco přes polovinu z celkového času zatížení. Donutit bych se ještě měl v budoucnu k častějšímu posilování včetně tahání gum.

Petr Horvát plavec. ČP ve Zlíně, dráha 4. (Foto: archiv P. Horváta).

Petr Horvát plavec. ČP ve Zlíně, dráha 4. (Foto: archiv P. Horváta).

A jak na tom teď jsem? Myslím, že dobře – dařilo se mi trénovat rovnoměrně, bez větších výpadků a s menším stupňováním zatížení. Jsem prozatím spokojený a začínám se cítit dobře. Na nedávných reprezentačních testech jsem se zlepšil od loňska na soupažích i výbězích, zhoršení na krosu mě až tak neděsí. Dalším testem fyzičky pro mě budou listopadové plavecké závody počínaje dnešními pěti kiláky v Krnově.

Mým cílem pro tuto sezonu je zvládnout zimní přípravu efektivně skloubit se zkouškovým obdobím ve škole tak, aby mi zbylo dost sil na závodění i obranyschopnost organismu (to se posledně nepovedlo). Rád bych, aby to vyústilo v TOP20 na ME či MS a ve formu hodnou ke startu v A štafetě – na MS se bude přeci obhajovat bronz!

 

Petr Horvát

20160304_me_long_aut_obertilliach_by_johanka_simkova

Petr Horvát při závodě ME v rakouském Obertillachu (Foto: Johanka Šimková).

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.