Sloupek reprezentanta: Ondřej Metelka

od | 22. 3. 2024 | Orientační běh, Sloupek reprezentanta

Metelesku blesku! Nasedat, máme zpoždění, rychlík vyráží ze stanice Brno směr Pardubice hlavní nádraží. Tak se pohodlně usaďte a vychutnejte si sloupek reprezentanta Ondry Metelky.

Ahojte, já jsem Ondra. Tohle bude můj druhý sloupek reprezentanta, což znamená, že mě ještě z týmu ani nevyhodili ani nevytlačili ambiciózní mlaďáci. Přečtěte si tedy pár mých neuspořádaných myšlenek z vlaku Brno-Pardubice, doufám, že vám zpříjemní den.

Blansko – Má sloupkařská prvotina se datuje do roku 2021, kdy mě jako nadějného ex-juniora draftovala dospělácká repre a já jsem na čtenáře vychrlil nálož dojmů z úvodního soustředění. Když jsem si nedávno ten sloupek pro inspiraci otevřel, jako první mě po dočtení napadlo, jestli ho vůbec někdo zvládl přelouskat celý, protože těch písmenek tam bylo fakt hodně. Tentokrát to snad bude lepší.

Blansko máme za sebou, tak je na místě ukázka z Jihomoravského kraje (MČR klasika 2023, foto: Petr Kadeřávek)

Svitavy – Letošní úvodko proběhlo v krásných zelených lesích okolo mého skoro domovského Brna (čti standardní brněnský fekál). Paradoxem je, že největší památku na toto soustředění jsem si odvezl ze sprintových štafet v Řečkovicích, kdy jsem knockoutoval (čti mě knockoutoval) strom a z O-Gala si mě můžete pamatovat jako krále plesu (čti deset stehů v obočí a monokl jako kráva). Ale všechno zlé je pro něco dobré, v životě se o mě nezajímalo tolik lidí.

Česká Třebová – V minulém sloupku jsem psal i o svém ne úplně ideálním vztahu s kamarádem z Moskvy, čímž jsem chtěl metaforicky uvést své slabiny při práci s buzolou. Což o to, pořád chodím směry do háje, nicméně teď už za to nemůže kamarád z Ruska, ale z Austrálie (čti můžu si za to pořád samozřejmě sám).

Choceň – Přes zimu jsem strávil celkem dost času chytáním bronzu na jižních mapách (třeba se mi podaří chytit nějaký bronz i v závodní sezóně, haha), převážně ve Španělsku a na přilehlých ostrovech. Podařilo se mi posbírat nějaké pěkné kilometry, takže cíl pro letošek je jasný – nebýt vyhlášený jako největší netrénovač na příštím úvodním srazu (teda co, nic takového se nestalo).

No nic, inspirace doplodila a vlak přijíždí do Pardubic, je tedy na čase to uzavřít. Díky, že jste se dočetli až sem a třeba zase za tři roky 🙂

Váš (stále) nadějný reprezentant Ondra Metelka

P.S.: V zájmu transparentnosti je na místě uvést, že sloupek byl dokončen až ve vlaku Pardubice-Hradec Králové

Knockout stromu nebo knockout stromem? Uvidíme, jak se Ondra Metelka prosadí v letošních knock-out sprintech! (foto: Petr Kadeřávek)

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.