Sloupek reprezentanta: Ondřej Hasman

od | 18. 12. 2020 | MTBO, Sloupek reprezentanta

Jeho cílem bylo Mistrovství světa, ke kterému v první půlce sezóny cílil. Poté přišla menší tréninková krize, začal jezdit pro radost a jeho motivace spolu s novou školou šla opět nahoru. O tom všem píše ve sloupku reprezentanta Ondřej Hasman.

Po loňské sezoně byly ambice na tu letošní celkem vysoké. Před posledním rokem v juniorech, a ještě před domácím mistrovstvím světa jsem cítil velkou šanci. I přestože jsem byl i v lobácké reprezentaci jsem se rozhodl zaměřit hlavně na MTBO a na první velký závod. Mistrovství Evropy v Portugalsku, které bylo naplánované na duben.

Kvůli koroně ale přišla lehká změna plánů. Zrušilo se jarní soustředění v Toskánsku a pak se i odložilo Mistrovství Evropy na říjen. No dobrý. Nakonec se ale jarní karanténa ukázala jako docela fajn. Většinu dní jsme strávili s bráchou na kole a příprava na maturitu nemohla být víc ideální. Jarní závody se sice zrušily, ale jezdili jsme pro radost, a to stačilo. Asi bych i řekl, že jsem si tuhle část roku užil nejvíce.

Na první český pohár spojený s Mistrovstvím ČR, který byl nakonec v půlce června, jsem sice přijel s najetými kilometry, ale nějak jsem nebyl schopný pospojovat všechno dohromady a dělal jsem zbytečné chyby. K tomu se ještě zrušilo Mistrovství světa. No dobrý. V tu dobu jsem v tom začal trošku plavat a měl jsem takovou lehčí tréninkovou krizi. Bylo pro mě těžké se namotivovat do tréninku, protože ze závodů jsem se nevracel s těmi výsledky, ve které jsem doufal a při závodě jsem nebyl schopný podat ideální výkon.

Tak jsem začal na kolo jezdit spíš pro radost, a to se nakonec ukázalo jako dobré řešení. Když se pak zrušily všechny mezinárodní závody, tak to pro mě ani nebylo nic, s čím bych vlastně nepočítal. Začal jsem se soustředit na jiné věci. V poslední době to je hlavně nová škola, za kterou jsem se přestěhoval do Brna. Bydlím s lidmi z bajkové skupiny a spolu se nějak prokousáváme skrz distanční výuku a občas i trávíme volné chvíle sportem, nebo u piva.

I přes ne úplně vydařené výkony, se mi na příští sezonu povedlo dostat se do seniorské repre, i když ne úplně do A týmu. Tak snad to bude lepší než dobrý.

Ondřej Hasman

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.