Sloupek reprezentanta: Miloš Nykodým

od | 13. 9. 2019 | Orientační běh, Sloupek reprezentanta

Aktuálně 15. muž lesního světového rankingu a 19. v pořadí sprintového světového rankingu. Vládce českého rankingu a mnohonásobný medailista z MČR, to je Miloš Nykodým. Zatímco vy možná máte v hlavě jeho triumf z loňského závodu na krátké trati, který se běžel v rámci finálové série závodů Světového poháru, Miloš je už hlavou dva roky napřed a začíná směřovat přípravy k domácímu Mistrovství světa 2021. které proběhne v severních Čechách!

Full focus WOC21, Plnou parou k MS21, All in for WOC21

 

Domácí mistrovství světa za dveřmi.

Ano, od MS2017 v estonském Tartu, kde jsme se dozvěděli, že MS2021 bude v ČR uplynula už polovina času. A tedy nastala doba na radikální řešení.

 

Nijak jsem se netajil, že právě domácí šampionát (snad) korunuje mojí orienťáckou kariéru. Jak všichni víte, poběží se na Kokořínsku a v Jizerských horách. Mezi těmito končinami jsem již strávil velkou část svého života.

Skalnaté terény mi vždycky seděly, což se potvrdilo i loni při finále SP na Valdštejně, a tak jdu do přípravy na MS21 naplno. Prvním krokem bylo rozhodnutí přestěhovat se z Brna někam na sever po letošní norské štaci. Vybral jsem si Liberec a doufal, že i Gabča bude ochotná se tam se mnou přestěhovat. Načasované to bylo skvěle, protože Gabča zrovna dodělala bakaláře na VŠE a mohla si tedy podat přihlášku do Lbc. Ze začátku se na to moc netvářila, ale asi jsem byl dostatečně přesvědčivý, takže na to nakonec kývla.

Dnes je čtvrtek 12. září a my už dvě noci strávili v novém na libereckém sídlišti Kunratická s výhledem na terén letošního MČR na klasické trati.

Moc se těšíme na objevování nového prostředí a trénink v krásných terénech s Tréninkovým orgáčem.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.