Sloupek reprezentanta: Michaela Dittrichová

od | 27. 4. 2018 | Sloupek reprezentanta

Dorostenecká naděje z Hanáckých Athén, jak je přezdíváno Kroměříži. Loni osmá v Žebříčku A, letos však už medailistka ze Středoevropského utkání mládeže. To je Míša Dittrichová. Připravila si pro vás na pátek článek o tom, jak se dá úspěšně běhat i v tak relativně malém klubu, jako je právě Kroměříž! 

Ahoj, já jsem Míša a běhám za jeden takový malý oddíl na Moravě. Za Kroměříž.

Většina lidí zná Kroměříž spíš jako místo s památkami jako je zámek a zámecké zahrady, které byly zapsány na listinu světového kulturního dědictví UNESCO, než místo kde byl jeden z prvních klubů orientačního běhu.

Míšu v závodním poznáte podle její typické kolenní ortézy (Zdroj: FB Michaely Dittrichové)

Na Kroměřížsku se vznik orientačního běhu datuje uspořádáním prvního přeboru okresu v roce 1952 v polesí Litenčických vrchů. V 70. letech Kroměřížský oddíl pořádal i 26 závodů za rok nebo 7 různých soustředění.

V současné době náš oddíl nemá moc členů, na závody nás jezdí kolem 15 a poslední dva roky máme jedno soustředění do roka. Většinou na závody jezdí jenom moje rodina a pár dalších nadšenců k tomu. Věkově ke mně v oddíle není vůbec nikdo, maximálně moje ségra Lucka, která je ale o 3 roky mladší a trénovat se mnou stejně nechodí. Proto většinou trénuji sama nebo se občas přidá mamkou, která mi už ale nějak nestačí. Takže je to hodně o tom donutit se něco dělat Každopádně většinu soustředí absolvuji s naším TSM nebo s Luhačovicemi. Hodně mi taky dalo letní prázdninové soustředění v Norsku a pak soustředění s juniorama v Černé Hoře.

Zdroj: FB Michaely Dittrichové

Letos se mi běhá dobře a zatím se mi daří i na závodech, snad to vydrží . Jediné co mi komplikuje přípravu, je moje koleno. Už tři roky mám přetržený přední křížový vaz v koleni, takže neustále běhám v terénu s ortézou. Na ortézu jsem si už nějak zvykla, ale když si ji nasadím tak mám nohu tak 2x větší než normálně. Zatím mi ale koleno nějak drží, za což jsem ráda. Sice někdy, když udělám špatný pohyb, nebo si ho prošlápnu, mě začne bolet a nemůžu chvíli běhat. Proto mě asi někdy v budoucnu čeká operace.

Momentálně si nejvíce cením 2. místa na MČR v nočním. Noční běhám párkrát ročně většinou na zimních soustředěních. Proto to umístění bylo pro mě velké překvapení. A pak velká zkušenosti na CEYOCu , kde jsem byla na 2. a 5. místě.

Michaela Dittrichová

Čtěte také: Rozhovor s Míšou z podzimu 2016

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.