Sloupek reprezentanta: Marie Březinová

od | 22. 9. 2017 | Sloupek reprezentanta

První podzimní sloupek reprezentanta si pro vás připravila stabilní členka bajkerského reprezentačního družstva, členka klubu LKT 80 Šumperk, Marie Březinová. Co dělá takový bajker na podzim a jak hodnotí svou letošní sezonu, se dočtete v Maruščině sloupku.

Na tento článek kývám poměrně narychlo ve čtvrtek ráno. Však večer přeci něco napíšu… To však zapomínám, že máme naplánovanou celodenní túru okolo švýcarského městečka Samnau, malebné duty free vesničky. Jak už to tak bývá, konec září v Alpách už není žádné léto, ale proč si nezkusit rovnou místní nejvyšší vrchol Muttler. Ráno nikam nespěcháme a na výšlap vyrážíme až okolo 11. hodiny. Počasí je nádherné, alpské trailíky se postupně začínají měnit v zasněžené skalnaté pláně a stopy v blátě vymizí úplně. Pokračujeme téměř 3 hodinovým výstupem skoro po kolena ve sněhu v zemi nikoho do té doby, než jsem úplně zmrzlá a 200 výškových metrů pod vrcholem vyměknu a otáčíme to zpět. Teď večer už sedím v teple, přemýšlím o čem psát a před sebou vidím tu dnešní nepokořenou výzvu. Takže příště znova!

Maruška na MS v Litvě.

Ikdyž je teprve skoro konec září, letošní MTBO sezónu už považuji za ukončenou. S Tomem jsme se začátkem září sbalili, pustili byt, ukončili pracovní poměry a odjeli za ročním pracovním a cestovatelským dobrodružstvím po Evropě. Myslím, že necelý měsíc po uplynulém MS v MTBO mám hlavu dokonale vyčištěnou od všech závodních stresů a konečně můžu hodnotit.

Letošní svěťáky začaly v červnu v Rakousku, v okolních terénech MS 2018. Poměrně kopcovitý terén docela podobný tomu našemu českému, což se ve výsledcích projevilo a Češi rozhodně neodjeli s prázdnou. O tom svědčí vítězství Vojty Needyho Ludvíka na longu. Zlato si také dovezl Kryštof Bogár ze sprintu, kde ho hned se stříbrem opět doplnil Needy a k tomu také Martinka Tichovská. Ta svou sbírku doplnila ještě zlatem z middlu. Pro mě byl slušným umístěním 9. flek z longu a taky možná 14. místo na sprintu.

Vítězství ve Štafetách na letošním Mistrovství Evropy.

Pokračovali jsme začátkem srpna na ME ve Francii. Francouzi vybrali dost rovinaté terény, o čemž svědčil především long, kde se průměrná rychlost v mužské elitě pohybovala okolo 30 km/h. Tento typ terénů mi fyzicky příliš nesednul a mapově jsem se nějakým chybám také nevyvarovala. Z individuálních závodů bych zmínila 12. místo ze sprintu a 6. místo ze sprintovýh štafet, avšak v neredukovaném pořadí, které jsem absolvovala s perfektním Jirkou Chláďou Hradilem. Šampionát uzavřely již tradičně štafety a my jsme hlavně díky famóznímu výkonu Martinky obhájily evropské zlato! Štafetové zlato přivezli taky kluci! Nesmím zapomenout na dva bronzy a zlato Kryštůfka z middlu, sprintu a sprintových štafet a hlavně 2 zlata a stříbro Martinky ze sprintu, sprintových štafet a middu.

Český MTBO Team na Mistrovství světa v Litvě.

Většina z našeho repre týmu však po celý rok ladila na MS v Litvě. Litva je pro mě vždycky poměrně mapově náročná, což se bohužel potvrdilo a musím říct, že výkony pro mě byly spíše zklamáním. Jediným ceněným výsledkem pro mě zůstalo 9. místo na klasické trati. Štafety nám letos také nevyšly podle představ, což jen potvrdila srážka Martinky s Lucou Dallavalem na třetím úseku. Martinka si z tohoto závodu odvezla zlomený nos a módní oční make up. 🙂 I přesto dokázala dovézt štafetu na šestém místě. Český tým však medailemi zviditelnil Kryštof Bogár, který zvítězil na middlu a spolu s Vojtou Stránským a Needym vyhrál i štafety. V longu jsme získali stříbro jak v ženách, které vybojovala Martinka, tak v mužích, kde dominoval zlínský jezdec Chláďa. Martinka si přidala ještě jedno stříbro na mapově i fyzicky náročném middlu.

Když na ty výsledky koukám, tak musím říct, že máme v teamu silné koně, které rozhodně mají ve světě co říct. Já si prozatím od závodění odpočinu, ale rozhodně mám kolo na cestách s sebou a už se těším na další MTBO závodění v příštím roce.

Marie Březinová

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.