Sloupek reprezentanta: Lea Martanová

od | 30. 12. 2022 | Orientační běh, Sloupek reprezentanta

Poslední Sloupek reprezentanta roku 2022 napsala Lea Martanová. Tato turnovská závodnice měla velmi povedenou sezónu, když vyhrála zlatou medaili na MČR sprintových štafet, zároveň získala i bronz z individuálního sprintu a stříbra z klasiky, štafet a družstev. Kromě toho má také stříbrnou medaili ze štafety z Mistrovství Evropy dorostu v Maďarsku. Ve svém sloupku píše o svých dnešních sprintových trénincích v Praze.

Zdar! Vítám vás u mého sloupku reprezentanta. V tomhle období se nic moc zásadního neděje, tak vám krátce popíšu svůj nabitý den. Takže se pohodlně usaďte a přeji příjemné počtení!

 Jelikož jsou vánoční prázdniny a v naší rodině se Vánoce samozřejmě neslaví (jsou pro malý děti, jak říká tatínek), znamená to krásných 10 dní tréninků v kuse. Dneska je na programu trip do Prahy, kde nás čekají 2 sprinty. Lehká snídaně, ranní kafíčko a vyrážíme. Hodina a půl cesty uteče jak nic, hlavně díky kvalitní hudbě od Hugo Toxxe, Čokovoko, Slayer a nápodobně. Toto jsem se sestrou trpěla již od mladých let, takže si na to člověk zvykne.

Dorazíme a po krátké rozcvičce postupně vybíháme na první sprint. Rozběhnu se a ze začátku to letí skoro samo, ale pak už trochu cítím únavu z předešlých tréninků a začíná přituhovat. Trať vede z velké části po sídlišti, ale různé uzavírky a také část s dokonce třemi úrovněmi ji nedělají jednoduchou. Běžecké části se snažím rvát a na technické o něco zpomalit a plynule to proběhnout. Asi na polovinu z kontrol musím otáčet a rozbalovat celou mapu, abych v popisech našla, na který straně vlastně ta kontrola má být. Klasický cíl porazit tátu, což se ale naštěstí daří. Dneska bude možná i oběd! Po doběhu ho došikanujeme k tomu, aby nám koupil pizzu.

Dáváme kratší výklus a pomalu se přesouváme na další trénink. Druhý sprint si zaběhneme v Záběhlicích. Zezačátku to jde naopak trošku ztěžka, ale pak se o něco víc rozběhnu. Mezi hogofogo vilkama se to dá smažit hodně pod 5 na kilák. Trať je spíš běžecká, ale pořád je na většině postupů volba.

Po doběhu, výklusu, porovnání postupů a vzájemném výsměchu se přesouváme na zaslouženou pizzu. Zpáteční cesta – ségra se šprtá a já píšu sloupek. Následně nás odváží na chatu, kde plánujeme řádně oslavit Silvestra 🙂 Tak děkuji za pozornost, všem přeji samé dobré věci do nového roku a taky ho oslavte!

Lea Martanová

Lea Martanová při štafetovém závodě na Mistrovství Evropy dorostu v Maďarsku (Foto: Jiří Čech)

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 22. 10. 2024
a svátek má Sabina.