Sloupek reprezentanta: Jonáš Hubáček

od | 4. 10. 2019 | Sloupek reprezentanta

První říjnový Sloupek reprezentanta obstaral Jonáš Hubáček. Pozornému oku neuniklo, že od června 2017 jsme mohli Jonáše najít ve výsledkových listinách jen jednou, a to ještě v kategorii P. Naopak letos vstoupil Jonáš do sezony 3. místem na Jarním poháru a vydobil si zpět své místo v reprezentaci dospělých. Jaká byla jeho cesta se dočtete na dalších řádcích!

Jonáš Hubáček je zpět a je silnější než kdy dřív!

Svůj přechod do dospělých jsem podle mě zvládl velice dobře. Všechno se vyvíjelo správným směrem, když se najednou začaly ozývat hlasy nejistoty z mého těla, které stále nabíraly na hlasitosti. Long story short. Doktůrci mi diagnostikovali FAI CAM neboli masivní kostěné výrůstky na levé kyčli. A nikdy nezapomenu na tvrdou, leč pravdivou větu od bývalého šeftrenéra repre Radovana “Jonáši, ale tady už nejde o tvoji kariéru, ale o to jestli budeš normálně chodit!” Tohle byla pro 21 letého ambiciozního reproše až moc těžká rána. Konec sezóny 2017 jsem teda nějak doběhal a začal sebe sám hledat někde mimo OB o který jsem se přestal naprosto zajímat, protože to bylo prostě jednodušší.

A s 3 novalginama (silnější ibalgin) na den a kámošem chlastem jsem se začal v roce 2018 proplétat vymr*aným zdravotnickým systémem ČR. Po úspěšné operaci vynikajícího doktora Zemana v létě 2018 jsem už měl jasnějc, nejen že budu normálně chodit, ale objevila se nějaká naděje na návrat do OB. Viděl jsem světlo na konci tunelu v podobě druhé šance v kariéře. Potom proběhl silný alkoholový podzimní restart s důkladnou rehabilitací a najednou už naskakuju do rozjetého tréninkového kolotoče roku 2019, který byl velice podpořen mým finským klubem MS Parma a velké finanční podpoře mého taťky, protože dveře u repre mi nikdo neotevřel (nebylo ani za co). Řekl bych, že moje úsilí vrátit se zpět bylo maximální a pod taktovkou mého nového trenéra kardiologa Pozdíška bylo naprosto efektivní. Navíc jsem své tělo poslouchal víc než kdy dřív, začal jsem spolupracovat s fyzioterapeutem a do dnes cvičím každý den minimálně 25 minut. A potom to už šlo ráz na ráz. Proběhlo pár důležitých závodů, kde jsem měl dobré výsledky. Šéďa mě přibral zpět do repre týmu a postupem jarní sezóny si začínám uvědomovat, že ne že bych byl na úrovni kde jsem předtím skončil, ale že už jsem dokonce lepší. Celá sezóna byla prostě vynikající. Bez větších bolístek a s nádhernými umístěními na vrcholných akcích.

Foto: Archiv Jonáše Hubáčka

Ještě dlouho do zimy si budu tady tenhle rok a vůbec celý návrat zpracovávat v hlavě a ptát se sebe jak a proč.

Co jisté je teď, že přes zimu pořádně zatopím pod kotlem a pokud vše půjde hladce, tak jméno Hubáček rozhodně nepřehlédnete ve výsledcích na předních místech!

Jonáš Hubáček

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.