Sloupek reprezentanta: Anežka Hlaváčová

od | 17. 2. 2017 | Sloupek reprezentanta

16. na sprintu a krátké trati, 14. na klasice a šestá na svém (prvním) úseku štafety. To jsou pěkné výsledky dorostenky Anežky Hlaváčové z Mistrovství Evropy dorostu v LOB, které probíhalo minulý týden ve finské Imatře. A právě o něm se Anežka rozpovídala v naší pravidelné rubrice Sloupek reprezentanta.

Už od malinka jezdím ráda v zimě na lyžích. A protože mám ráda mapy a v létě běhám orienťák, tak se nějak náhodou stalo, že jsem jednou zkusila LOBy. Začalo mě to bavit a najednou jsem v dorostenecké repre a letos jsem se nominovala už na mé druhé MED, které bylo ve Finsku.

Anežka závodí už od mala za Teslu Brno. Letos je opět členkou TSM.

Letošní Evropa byla pro mě mapově výrazně zajímavější než ta loňská v Rakousku, jen model nebyl nic moc, tak jsem se rozmapovala na plnou rychlost až na sprintu, což je celkem škoda. Mapa longu se mi líbila víc než ta sprintová, a kdyby nebyla tak strašná zima (bylo -20°C) a nezačínaly mi omrzliny, možná bych se tolik netěšila do cíle, a neudělala tolik chyb. Taky jsem na konci už fakt nemohla a závěrečný kopeček k cílové rovince jsem už málem nevyjela.

Anežka při závodu ČPŠ v Senticích (Foto: FB KOS Tesla Brno)

Po volném dni byl middle. Na začátku jsem se nějak nemohla srovnat s mapou, a tak mě o 2 minuty dojela v konečném pořadí 2. Finka Saalo. Po dlouhém postupu jsem zvolila na další kontrolu jiný postup, kde mi ujela, ale to nevadilo, protože mě po chvíli dojela Ruska, která byla v konečném pořadí první. Spolu jsme jely asi tři postupy a pěkně nám to spolu odsýpalo – tou dobou jsem měla založeno na poměrně dobrý výsledek. Ale když jsme spolu dojely na golfáč, tak se ruská závodnice v prudkém rychlém sjezdu rozbila a já jsem do ní nechtěla narazit, proto jsem zajela někam mimo stopu. Ani nevím jak, nebo co se stalo, najednou jsem ležela v lese ve sněhu a neměla jsem na noze lyži. Urvala jsem vázání, čímž by pro mě závod normálně skončil. Ale nevzdala jsem to, pořád jsem se snažila jet naplno kombinací běhu a koloběžky, ale bylo to o hodně pomalejší a ve výsledku pár minut chtě nechtě chybělo. Po dobrodružném middlu se ještě jely štafety, ve kterých jsme byly šesté, a spokojeně jsme tak zakončily ME.

Anežka na startu lyžařského závodu

A jaké byly moje přípravy? Úspěch založen na dobrém jídle! Upekla jsem ovesné koláčky. Stačí hrnek ovesných vloček, oříšků, mouky, trocha cukru a másla, jedlé sody a medu.

Nakonec celé Finsko hodnotím, že to byly ty nejzajímavější závody, které jsem jela. I s tím, že bylo méně sněhu než tou dobou v Brně a lyže to fakt odnesly. Aspoň že kluci přivezli nějaké ty medaile…

Anežka Hlaváčová

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.