Předstartovní horečka: MČR Krátká trať

od | 1. 10. 2020 | OB v ČR, Orientační běh, Předstartovní horečka, Závody

Půl hodiny před sobotním polednem vyběhnou první závodníci na letošní třetí individuální mistrovství ČR, tentokrát na krátké trati. Stejně jako v případě klasiky a sprintu, i middle bude pouze jednokolový.

Závodníci v sobotu (či už v pátek) vyrazí do severovýchodního cípu Ústeckého kraje. Za pořadatelství klubu OK Jiskra Nový Bor proběhnou závody opět pouze v kategoriích DH16-21. K tomu proběhne ve vedlejší části lesa i veřejný závod na tréninkové trati.

Plánek arény MČR na krátké trati

Závodníci se mohou těšit na skalnaté terény CHKO Labské pískovce. Pořadatelé uvádějí, že krom skal, kamenů a dalších detailů, bude les převážně dobře průběžný se středně hustou sítí cest. My jen dodáme, že v rámci svého rozjímání můžete během závodu potkat až 14 řopíků, vrcholový kámen na Borovině (364,3 m. n. m.) z roku 1948, nebo přítmí hodně zavřené Vejmutovkové rokle.

Všichni závodníci MČR musí projít karanténou vzdálenou 800 metrů od startu nejpozději v 11:45. Po cestě mohou navštívit trénink, který začíná zhruba v půlce vzdálenosti z centra do karantény. Z karantény na start je to už jen 100 metrů. Zmiňovat, že se běží na SI čipy v režimu BEACON je snad už i přežitek. Mimochodem, pouze 19 závodníků nemá SIAC, z toho jsou 4 muži a jedna Tove.

Parametry tratí MČR na krátké trati

Při hledání favoritů by nám měla trochu pomoci startovní listina. Pomineme-li švédsko-švýcarský blok závodníků startující po 14. hodině, najdeme v závěru 10 nejlepších závodníků a závodnic dle aktuálního (tedy březnového) rankingu. Než vypisovat sáhodlouhý seznam favoritů (a hlavně favoritek), kde nemusí být o překvapení nouze, bude lepší zmínit, že titul obhajují Denisa Kosová a Vojtěch Král. Pojednání o dalších favoritech připravili organizátoři závodu.

Vymezení závodního prostoru na vygenerované mapě

Informační rozcestník

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.