Předstartovní horečka: Jedeme do Brna

od | 21. 9. 2023 | OB v ČR, Orientační běh, Předstartovní horečka, Závody

Jedeme do Brna, na Mendlák, možná bude i podzemí. Jedeme do Vranova, možná bude i motokros, a pak zase do Vranova! Závody Českého poháru ve sprintu a Českého poháru štafet jsou na programu již tento víkend. To nejdůležitější jsme přetavili do dnešního předstartovního menu.

Welcome drink: 3000 m na dráze

Již v pátek bude 13 reprezentantů a 11 reprezentantek bojovat v testu na 3000 m na dráze o body do nominačního žebříčku pro nadcházející Mistrovství Evropy v Itálii. Přijďte od 18:10 zafandit českým reprezentantům na stadion AC Moravská Slavia Brno.

Předkrm: Český pohár ve sprintu

O nominaci na ME v Itálii bude rozhodovat také sobotní WRE Český pohár ve sprintu, který stejně jako ostatní závody pořádá KOS TJ Tesla Brno. Obavy z netradičního sprintu v zahrádkářské kolonii rozbíjí detailnější pohled na závodní prostor (obrys závodní mapa se od původního embarga docela významně liší). Karanténa (pro všechny kategorie do 9:30!) bude u vysokoškolské menzy Vinařská a úvod tratí povede pravděpodobně v areálu Masarykova onkologického ústavu, následovat bude sídlištní zástavba a zahrádky se možná do tratí až tak nepromítnou. Téměř všichni favorité na startu, GPSky, určitě je na co se těšit! Start od 9:30.

Obrys závodní sprintové mapy
Pořadatelé lákají na kontroly ve vodojemech na Žlutém kopci – poběží se nad nimi nebo v nich? (zdroj: TBM)

Hlavní chod: 400 štafet na startu

Na Český pohár štafet se závodníci přesunou 14 km severně od Brna do Vranova. Strat 00 je naplánován na 15:00, což je takový komromis mezi pozdním doběhem sprintu a brzkým západem slunce. Kopcovitý terén prostoru závodu pokrývá téměř celý mapa Vranov z roku 2002 – na západě můžeme i na staré mapě vidět arénu (motokrosový areál), závod se ještě poběží v SV části, kde je poslední mapa již výrazně letitá. 400 štafet na startu značí velké boje o postupy na MČR a také vyladění formy na říjnový šampionát.

Mapa Vranov (2002)

Dezert: Ještě jeden štafetový motokros

Nedělní štafety, to bude podobná pohádka jako v sobotu – stejná aréna, podobný závodní prostor. Já doufám, že pořadatelé naservírují suprové tratě o poradí si skvěle s organizací všech tří závodů.

Prostor štafet vypadá na jedničku (zdroj: TBM)

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.