Předstartovní horečka: České sprinty vrcholí

od | 17. 5. 2024 | OB v ČR, Orientační běh, Předstartovní horečka, Závody

MČR v knock-out sprintu, tři dny na to Český pohár a za týden dva sprintové šampionáty! Ano, již v sobotu se poběží MČR ve sprintu v Jemnici, o den později pak MČR sprintových štafet v Moravských Budějovicích. Obhájí loňské tituly Tereza Janošíková, Tomáš Křivda a Severka Šumperk?

MČR sprint

V ženách se na startu představí všechny favoritky, které se nominovaly na nadcházející Světový pohár, výjimkou je obhájkyně sprintového titulu z Opavy Tereza Janošíková, které ve startovce nefiguruje. V mužích je zástup českých favoritů kompletní. S GPSkou běží všichni závodníci kategorií D21 a H21, v kategoriích D20 a H20 všichni závodníci s licenci E, R a A. 800 metrů od shromaždiště je vstup do předzávodní karantény, kam je nutné se dostavit do 11:45. Ještě před tím můžete využít tréninkovou mapku. Start závodu je ve 12:00.

MČR sprintových štafet

V Moravských Budějovicích se stejně jako v Jemnici ještě orienťák neběžel. Závodní prostor s centrem na atletickém stadionu zahrnuje park, městkou zástavbu včetně zámku či Kostel sv. Jiljí. Soupisky v ORISu zatím zejí prázdnotou, je ale jasné, že obhájci z SK Severka Šumperk bez Terezy Janošíkové budou velmi oslabeni. Ze závodních pokynů stojí za to vypíchnout pár důležitých informací. Při příjezdu respektujte embargo a nevjíždějte do centra Budějovic. Karanténa bude netradiční – prostor s oddílovými stany bude sloužit jako karanténa a bude oddělem 10metrovým pásem od doběhové části (rozdělení proběhne v 10:10), kde se musí doběhnuvší závodníci zdržovat až do 12:00 do odběhnutí posledních 4. úseků kategorie DH21. Všichni závodníci kategorie DH21 běží s GPSkou a před stratem nezapomeňte využít tréninkovou mapku.

POZOR !

Ani v jednom ze závodů nebude použita mapová značka Nepřekonatelná vegetace. Naopak se na trati mohou objevit umělé překážky nebo vyhrazená místa na přeběh silnice.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.