Podcast: Sprintová MČR a ME za dveřmi!

od | 3. 10. 2023 | OB v ČR, OB ve světě, Orientační běh, Podcast

Začal nám říjen, a tak je čas na další nabitý podcast. V dnešním díle se David Procházka s Danem Wolfem zaměří na sprinty. Nejprve se ohlédnou za proběhlými sprintovými MČR, tedy premiérovým MČR v knock-out sprintu v Písku a MČR ve sprintu a sprintových štafet v Opavě a poté proberou i nadcházející Mistrovství Evropy ve sprintových disciplínách, které začíná v italské Veroně již ve středu a uzavře nám letošní Světový pohár. Jak dopadla česká premiéra KO sprintu? Proč byly opavské závody tak vyrovnané? Jaký by měl být přístup ke sprintovým tratím? Proč cizinci dostávají medaile z MČR? Co lze vyčíst z proběhlých MČR směrem k ME stran formy českých reprezentantů? A jaké jsou další důvody proč ME sledovat?

Titul na MČR ve sprintu v Opavě vybojovala Tereza Janošíková (SSU) před Janou Peterovou (LPU) a Polkou Hanou Wisniewskou (CHC). (Foto: Jiří Čech)

Po závodě se hodně diskutovaly tratě, které nenabídly příliš mnoho voleb postupů a žádné komplexní volby nabízející více variant. Závod byl velmi rychlý a vyrovnaný, což alespoň přispělo značné dramatičnosti obou závodů.
Start závodu sprintových štafet, který ovládl tým Severky Šumperk (Fürstová, Poklop, Král, Janošíková) před Lokomotivou Pardubice a OK Kamenice. (Foto: Jiří Čech)

Mistrovství Evropy startuje již ve středu!

ME startuje už ve středu, kdy se běží individuální sprint ve Veroně. Dopoledne se běží kvalifikace, první start již v 8:45 a jen prvních 15 z každého rozběhu postoupí do finále. Finále následuje od 14:30. V pátek se běží sprintové štafety ve městě Soave, start je naplánován v 15:40. No a v neděli program ME zakončí knock-out sprint ve městě Vicenza, kvalifikace začínají od 8:30, semifinále v přímém televizním přenosu budeme sledovat od 14 hodin. Držme palce českým závodníkům, aby se jich tam co nejvíce dostalo.

Kompletní program ME by měla pokrývat Česká televize a všechny závody tak můžete sledovat živě na ČT sport nebo na ČT sport Plus s komentářem Petra Kubáska a Radima Hoška (nedělní KO sprint s Radimem Hoškem komentuje Jan Vařeka a živě půjde pouze na ČT sport Plus z důvodu kolize s Velkou Pardubickou).

Tak sledujte, fanděte a držte palce českým reprezentantům, aby našli ty nejlepší možné postupy v křivolakých uličkách italských měst.

Mistrovství Evropy je také poslední sérii Světového poháru, kde aktuálně vedou Tove Alexandersson a Kasper Harlem Fosser, kteří jistě budou patřit k favoritům i tentokrát. Aspirantů na čelní umístění však bude celá řada.

Stará mapa města Verona, které bude hostit středeční závod ve sprintu. (Zdroj: EOC 2023)

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 8. 9. 2024
a svátek má Mariana.