Podcast: Historické české úspěchy na JMS v Rumunsku a předstartovní nahlédnutí do švýcarského MS

od | 11. 7. 2023 | OB ve světě, Orientační běh, Podcast

Máme za sebou historicky nejúspěšnější Juniorské Mistrovství světa v české historii. V Rumunském Baia Mare naše výprava vyšla medailově naprázdno ve dvou sprintových závodech, pak ale započala lesní medailové žně, kdy ve třech závodech posbírala 6 medailí a to tří zlatých a tří stříbrných. V tomto šťastném díle O-News.cz Podcastu se Jan Schulhof s Davidem Procházkou podívali na všech pět medailových závodů v Rumunsku a zkusili přiblížit jejich průběh a výsledky. Kdo z favoritů potvrdil? Která reprezentace zažila ústup ze slávy let minulých? A kdo jsou noví čeští hrdinové, do kterých vkládá český orienťák své naděje let budoucích? Na to vše v aktuálním díle odpovídáme.

Zlatý double z longu: Jakub Chaloupský a Lucie Dittrichová. (Foto: Martin Křivda)

Medailová bilance vybraných juniorských reprezentací: 

Česko: 3-3-0

Maďarsko: 3-0-0

Švýcarsko: 1-2-1

Švédsko: 1-1-0

Německo: 1-0-0

Norsko: 0-2-3

Finsko: 0-0-3

Veškeré informace, fotografie a výsledky najdete na oficiálních stránkách Juniorského MS a o celém průběhu jsme podrobně informovali na O-News.cz.

Mistrovství světa v orienťáku: Hubmann a Alexandersson zaútočí na historické rekordy!

V druhé části aktuálního dílu jsme si v rychlosti prolétli základní kontury nadcházejícího vrcholu letošní mezinárodní sezóny. Ve švýcarském lyžařském středisku Flims-Laax totiž začíná zítra Mistrovství světa. Kdy a v jakém terénu se poběží? Přinese “kompaktní mistrovství” s jednou arénou i dostatečně kvalitní sportovní podívanou? Česká reprezentace vyrazí po dlouhé době do boje bez dlouholetého Vojtěcha Krále, přinese omlazená sestava potřebné oživení a slibné výsledky? Kdo vlastně budou favorité a o jaké rekordy se bude bojovat? Na to vše jsme se v krátkém předzávodním průletu podívali, tak si poslechněte náš podcast až do konce.

Program MS 2023. Zdroj: IOF

Program MS Švýcarsko

Středa 12.7.: kvalifikace krátké trati

Čtvrtek 13.7.: finále klasické trati

Sobota 15.7.: finále krátké trati

Neděle 16.7.: štafety

Všechny závody mají centrum ve stejné aréně, přesto se můžeme těšit na různé typy terénů. Velmi technický předalpský na krátkou trať a pro štafety…
…a vysokohorský alpský terén pro poctivou klasickou trať.


Celé MS můžete sledovat na platformě IOF LIVE. Ať už zdarma GPS záznam a mezičasy nebo plný zážitek s TV produkcí za 9 EUR závod / 25 EUR celé MS. MS také vysílaní některé zahraniční televizní stanice, třeba švédská SVT, finská YLE, norská NRK, rakouská ORF či samozřejmě domácí švýcarská SRF. Česká televize má v místě dění štáb a bude připravovat reportáže a souhrnný dokument. Stejně tak z místa dění budou reportovat i redaktoři O-News.cz a pokusíme se připravit na příští týden další vydání podcastu s reportáží ze Švýcarska.

Dámská sestava české reprezentace. Zdroj: reprezentace.orientacnibeh.cz
A pánská část národního týmu. Zdroj: reprezentace.orientacnibeh.cz

Na stránkách české repre si můžete přečíst rozhovory Matěje Burdy s českými želízky v ohni.

Fanděte českým barvám a parádnímu orienťáku!

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 8. 9. 2024
a svátek má Mariana.