Orienťácký hudební festival přesně za týden v Černošicích u Prahy

od | 18. 4. 2024 | Hustník, OB v ČR, Orientační běh

Přesně za týden, tedy 25. dubna, proběhne v Černošicích u Prahy již třetí orienťácký koncert, na kterém vystoupí interpreti, kteří jsou více či méně spjatí s orienťákem. Obsazení festivalu bude prakticky stejné, jako v minulých letech, zároveň zde budou i nějaká překvapení. Přinášíme informace o tom, jak bude koncert probíhat i nějaké praktické věci k němu.

Falešný drnkání (18:30-19:00)

Velký večer otevře umělec, který si říká Chloupson, vlastním jménem se jmenuje Pavel Chloupek. Ovšem ani přezdívkou, ani vlastním jménem na svá vystoupení neláká, na svá vystoupení láká pojmem “Falešný drnkání”. Svůj projekt popisuje žánrově jako acoustic-koblenka-punk, tedy pokus o hraní vlastních punkových písniček na akustickou kytaru a bez žádného doprovodu. Podle jeho Bandzone akustický punk pankáči nepovažují za punk a hudebníci toto nepovažují za hudbu.

Pavel Chloupek neboli Chloupson vystupující se svým projektem Falešný drnkání na loňském OB koncertě na Jižním městě (Foto: Šimon Čtrnáct)

Neznámý interpret (19:10-19:40)

V tomto čase vystoupí neznámé překvapení z Libereckého kraje.

Die Kabbelka (19:45-20:30)

Die Kabbelka je kapela, která vznikla již před více než 10 lety, debutové album jí však vyšlo teprve v roce 2021. Jejím žánrem je rock a zajímavostí je původ názvu, který plyne z názvu jedné firmy v oblasti elektroniky, kde pracovali někteří členové kapely. Na svých koncertech běžně vystupují v oblecích, s kvalitními butique nástroji a energií, se kterou jdou na každé podium. Tato skupina se od ostatních interpretů vystupujících na tomto koncertě liší tím, že jejich členové jsou již ve středním věku. V této skupině hrají dva členové týmu SK Praga – hrají konkrétně na kytaru a na klávesy.

Spotify se skladbami Die Kabbelky

Facebook skupiny

Bandzone skupiny

Záviš revival (20:40 – 21:10)

Ondřej Šrámek, orienťák běhající za KSU, který v Brně řídí Šalinu, poprvé vystoupí na této akci. Jak již jeho umělecké jméno napovídá, tak tento mladý umělec zahraje několik skladem od Knížete pornofolku a poté i něco z vlastní tvorby. Tento umělec svým vystoupením doplní pivní štafety, které se budou konat ve stejném čase.

Plakát koncertu

Časovač (21:15 – 22:00)

Tato skupina vznikla předloni, a to po rozpadu orienťákům dobře známe skupiny Beat Busters, ve které z orienťáků hráli Vašek Valášek a Tonda Švarc. V novém projektu pokračuje již jen Tonda Švarc, který je frontmanem a zpěvákem kapely. Hlavní rozdíl oproti předchozí kapele je ten, že zpívá v češtině. I žánr skupiny je jiný, nyní se jedná o funk-pop-rock oproti předchozím funk-rocku, a to i díky klávesám, které jsou v novém projektu obsaženy a které dodávají popovou linku. Loni těsně před O-koncertem skupina vydala svůj první singl V hlavě mý, od té doby skupina vydala další dva signly (z nichž jeden je akustický).

Časovač a jeho tři singly

Facebook kapely

Roztrhlej Dedáč (22:10 – 22:55)

Již tradiční punková orienťácká kapela samozřejmě nesmí na takovém koncertě chybět! Z celého programu se jedná o nejostřejšího interpreta, který většinu skladeb hraje ve velmi rychlém tempu. Díky tomu diváci při tomto vystoupení často pogují. Již od počátku tvoří hlavní část kapely orienťáci Vojta Illner a Marek Uhlíř, kteří hrajou na kytaru, respektive na baskytaru a zároveň tvoří hlas kapely. Mezi svými písničkami mají i orienťácká témata, ale i jiná, třeba o autech. Minulý týden navíc skupina vydala nové album, takže před tímto koncertem bude určitě vhodné si ho poslechnout a připravit se tak na něj.

Roztrhlej Dedáč a jeho nové album

Kapelní Facebook

Kapelní Bandzone

Los Pärco$$ (23:00-??:??)

Po dokončení vystoupení posledního živého interpreta přijde opět na řadu Tonda Švarc, spolu se svým kamarádem se představí jako legendární DJs duo, které se bude starat o afterparty. Předpokladem je, že party s reprodukovanou hudbou potrvá do 1:30 v noci, ale pokud bude zájem, může být i o něco delší. Vliv určitě bude mít to, jestli skladby, které ve svém setu zvolí, budou návštěvníky bavit a díky nim budou tancovat. Uvidíme, jestli budou zvoleny neznámé skladby, které nemusí po dlouhém večeru bavit, nebo jestli to bude sázka na jistotu a hrát budou skladby oblíbené mezi orienťáky, jako například legendární L´Amour Tojours, pří které dochází u orienťáků k naprostému šílenství.

DJs duo Los Pärco$$ při loňském OB koncertě (Foto: Šimon Čtrnáct)

Akce se odehraje v prostoru, který se nazývá Club Kino, což je velmi originální prostor, jelikož to uvnitř vypadá jako na náměstí. Prostor se nachází přibližně 5 minut od místního vlakového nádraží, které má velmi dobré spojení s Prahou, vlaky z pražského Smíchova sem jezdí až 4krát za hodinu. Poslední spoj z tohoto nádraží směr Praha vyjíždí ve 23:45, směr Beroun pak v 0:53. A pro ty, kteří si budou chtít vychutnat after-party až do konce, tak pro tyto návštěvníky bude připraven hromadný autobusový odvoz velkým kloubovým autobusem, který pojme až 100 lidí. Kam tento autobus pojede, o tom mohou rozhodnout sami návštěvníci koncertu, a to v anketě na facebookové události koncertu. Tento autobusový přesun bude zahrnut v ceně vstupenky, která bude 200 korun. A na tomto místě je potřeba upozornit, že platby jak za vstupenku, tak za občerstvení, budou možné jen v hotovosti, je tak potřeba si s sebou vzít dostatek hotovosti. A pokud by přeci jen někde potřeboval více hotovosti, tak v blízkosti sálu u supermarketu Albert se nacházejí dva bankomaty, jeden patří České spořitelně, druhý Air Bank (ale tento bankomat má provoz pouze do 21 hodin).

Závěrem můžeme dodat, že i když se tato akce bude konat již během rozeběhlé orienťácké sezóny, tak to určitě bude skvělá akce, kde se s ostatními orienťáckými kamarády můžeme potkat i mimo samotný orienťák. Tak neváhejte a dorazte!

Facebooková událost

2 Komentáře

  1. Avatar

    Ivo Cicvárek ze ZBM je kde?

    Odpovědět
  2. Avatar

    pro autora – to nešlo falešně-drnkací promo napsat lépe, než jen slepě zkopírovat to z minulého roku, včetně překlepů a dalších nesmyslů?

    “umělec který si říká” – já si tak neříkám a za umělce se nepovažuju.

    “…na akustickou kytaru a bez žádného doprovodu” – žádný doprovod znamená to, že je slyšet pouze zpěv a nic dalšího. Celá ta věta tak vůbec nedává smysl.

    “koblenka” – když už něco napíšu, resp. jen zmáčknu Ctrl+C a CTRl+V, tak si to po sobě aspoň zkontroluju.

    A celkově je to napsaný dost divně. Nic ve zlým, ale tohle se prostě nepovedlo. Takže musí být pojeb.

    Odpovědět

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 21. 5. 2024
a svátek má Monika.