Olympiáda dětí a mládeže v Brně

od | 25. 6. 2017 | Závody

Od pondělí do středy budou probíhat v Brně – Řečkovicích závody v orientačním běhu Olympiády dětí a mládeže. Letní Olympiáda dětí a mládeže se koná každý lichý rok. Předloni byl hostitelem Plzeňský kraj, samotné závody se odehrávaly v bezprostředním okolí Plzně. Letošní ročník zaštiťuje Jihomoravský kraj. Na programu jsou dvě sprintové disciplíny (sprint a sprintové štafety) a jedna lesní disciplína (krátká trať). 

Závodit se bude ve čtyřech kategoriích: mladší dívky, mladší chlapci (obojí ročníky 2004 a 2005), starší dívky a starší chlapci (obojí ročníky 2002 a 2003). Každý kraj mohl na Olympiádu vyslat dva závodníky z každé kategorie (+ 2 trenéry).

V neděli mohli účastníci využít modelového tréninku v Brně – Králově Poli.

Sprint a sprintové štafety

Pondělí a úterý bude patřit sprintovým disciplínem. Po oba dny bude shromáždištěm závodu ZŠ Horácké náměstí. Závodníci budou běhat na mapě Řečkovice v měřítku 1:4000 z dílny Adama Chromého a Jana Drbala. Sprintový terén obsahuje městskou zástavbu, sídliště, parky a hřiště.

Start prvního závodníka sprintu je v 10:30. Sprintové štafety se běží v pořadí DHHD (změna oproti propozicím), hromadný start první vlny proběhne v 10:30.

Stará mapa prostoru sprintů: Řečkovice 2016

Krátká trať

ODM završí závod na krátké trati. Shromaždištěm závodu bude tentokrát louka u kriketového hřiště v Zamilovaném háji. Terén loni revidované mapy slibuje členitost, množství terénních tvarů a dobrou průběžnost.

Start prvního závodníka bude v 10:30

Stará mapa prostoru krátké tratě: Kobylín 398

A kde hledat favority? Ve starších chlapcích by to měli být především Richtr a Mareček, kteří upřednostnili ODM před Mistrovstvím Evropy dorostu. Stejně staré dívky by mohla opanovat jedna z dvojice Bejvlová – Vandasová. V obou mladších kategoriích to bude poměrně otevřené. Do boje o medaile by měly promluvit nejlepší z Žebříčku B – Čechy, o vítězství budou chtít ale bojovat i jejich kolegové z Moravy.

Informační rozcestník

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.