Ohlednutí: Poslední říjnový víkend

od | 31. 10. 2016 | OB v ČR, Orientační běh, Reportáže, Trail O, Závody

Prodloužený říjnový víkend přinesl celkem 4 závody oblastních žebříčků. Tři z nich se konaly na Moravě, poslední zavítal do hezkých terénů kolem Zvůle. Krom oblastních žebříčků v pěším OB jste taky mohli zavítat na závody v Trail-O ve východních Čechách. Dobruška a Rychnov nad Kněžnou spolupořádaly hned 4 závody (štafety, TempO, PreO 1 a 2). Na konci října jsme se také dočkali aktuálního vydání Rankingu!

Na ORISu najdete aktuální pořadí v Rankingu mužů a žen. Také tam můžete nalézt přehled bodů jednotlivých závodů: muži a ženy.

OŽ Valašská + Jihomoravská oblast (TZL)

V pátek, na den vzniku samostatného československého státu, se běžely první 3 závody. Pořadatelé z SKOB Zlín nachystali klasiku v písečných dunách v okolí Vracova na mapě z loňského Mistrovství ČR štafet a klubů. Večer po závodech se pak ve Vracově konalo školení T3, ze kterého vzešly zajímavé metodické materiály.

Mapa s tratí H21C

Mapa s tratí H21C

Ve Vracově byl v kategorii H21 nejrychlejší Vojta Král ze Severky Šumperk. Druhý skončil Lukáš Hovorka z LPU (+2:54) a stupně vítězů doplnil Slovák Ondrej Piják (+3:40). V ženách byla nejrychlejší Veronika Ptáčková (TBM), druhá Renata Michálková (LCE) a třetí Petra Koporová (ZBM). Kompletní výsledky.

val_vyhlaseni_h21

Stupně vítězů v kategorii H21C. Foto: Tomáš Bubela (O-news.cz)

Liga Vysočiny (SJH)

Ve zvůlském autokempu pokračoval další závod Ligy Vysočiny. Do pěkných terénů České Kanady zamířilo necelých 350 lidí. A jak to dopadlo?

D21C: 1. Kamila Gregorová, 2. Martina Matějů, 3. Barbora Chudíková

H21C: 1. Marek Prášil, 2. Jan Flašar, 3. Antonín Semerád

Kompletní výsledky

Liga Vysočiny H21

Liga Vysočiny H21C

Hanácký žebříček podzim (KON a JPV)

V pátek připravili koničtí middle v okolí golfového hřiště v Kořenci. Centrum závodu bylo v Benešově (u Boskovic). V neděli pak přebrali štafetu pořadatelé z Prostějova a uspořádali klasiku v nedalekém Suchém.

ho_kon_middle-h21

Výsledky Middle Benešov:

D21: 1. Jemelíková, 2. Vernerová, 3. Skyvová

H21: 1. Poklop, 2. Bravený, 3. Doležel

OŽ na klasické trati Suchý H21C

OŽ na klasické trati Suchý H21C

Výsledky Long Suchý:

D21C: 1. Skyvová, 2. Otrubová, 3. Jemelíková

H21C: 1. Poklop, 2. Král V., 3. Zelinka

Trail-O Dobruška a Rychnov nad Kněžnou

O víkendu se také konaly 4 trailové závody. Na státní svátek bylo na programu na Kunětické hoře MČR štafet.

kunka_solution_resize

Řešení MČR štafet

Pořadí MČR štafet:

  1. Locker Tomáš, Locker Martin, Locker Daniel
  2. Kašpar Ludvík, Furucz Dušan, Furucz Ján
  3. Kurfürstová Magdalena, Kalousek Jiří, Kurfürst Pavel

Kompletní výsledky

V sobotu se pak závodníci přesunuli na Městské koupaliště v Rychnově nad Kněžnou. Dopoledne je čekal závod v TempO. Na závodníky čekalo celkem 7 stanovišť po čtyřech úkolech. Na úvod čekal závodníky model.

model_temp0

Model TempO. Křízek je pozice závodníka. Lampiony se pak značí z pohledu závodníka zleva A-F. Pokud neplatí ani jedno z umístění, používá se varianta “Z”.

solution_tempo_large

Celý závod TempO. Po rozkliknutí se otevře obrázek v lepší kvalitě. Můžete se podívat, jak obtížné byly jednotlivé stanoviště!

Kategorie E: 1. Zoltán Miháczi, 2. Pavel Kurfürst, 3. Dušan Furucz

Kategorie A: 1. Věra Šubrtová, 2. Tomáš Rak, 3. Martina Thýnová

tempo_resime

Sobotní odpoledne a neděle patřily závodu “na klasické trati” Pre-O 1 a Pre-O 2. Na stránkách závodů můžete najít všechny informace:

Pre-O 1: Mapa s řešením kategorie E a kategorie A, Výsledky E-Open, E-Para, E-Junior, A-Open a A-Junior. Fotky z “lesa” a vyhlášení výsledků.

Pre-O 2: Kompletní výsledky. Mapa s řešením, Fotky

Na závěr přikládáme řešení časovky, která se používá pro závěrečný rozstřel při shodném výsledku. Jedná se o 3 úlohy z jednoho stanoviště. Každá z úloh obsahuje 6 lampionů a každá z úloh má řešení A-F (není možnost Z)

 

rozstrel

 

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.