O víkendu pokračovaly zimní ligy!

od | 13. 2. 2017 | OB v ČR, Orientační běh

Již za měsíc startuje prvními závody nová sezóna a zimní ligy se dostávají na vrchol boje o jejich celkového vítěze. Někde už je rozhodnuto, někde budou právě závody následujících víkendů rozhodovat.

7. závod Slezské zimní ligy

Na sobotu 11. února připravil ostravský oddíl MOV 7. závod Slezské zimní ligy s názvem Klimkovická mozaika. Za mírného mrazu se běžela krátká trať a sprint. Každý závodník si mohl vybrat pořadí disciplín, které následovaly hned za sebou. O pořadí rozhodoval celkový čas. Sprint se běžel na klasické sprintové mapě, krátká trať na mozaice sestavené z ortofota, základní mapy a katastrální mapy. Všechny medaile v hlavní mužské kategorii putovaly do Polska.
Téměř šesti kilometrovou trať zaběhl v kategorii HA nejlépe Tomasz Jurczyk (38:44) a v kategorii DA Jana Vývodová (52:30). Více v článku hlavního zpravodaje SZL Josefa Zajíce.

Lukáš Bjolek

                           

Brdy Speciál

V brdských lesích startoval od obce Voznice další závod Pražské zimní ligy. Na nejdelší trať, která byla na vrstevnicové mapě a měřila 13 km vzdušně, se vydalo pouze 10 odvážlivců. Jejím vítězem se po těsném finiši stal Jakub Moravec. Nejpočetněji obsazenou kategorií byla ta s prostřední tratí, jejíž mapu také zveřejňujeme.

      

7. Borcup

Předposlední závod Borcupu se konal v Kamenickém Šenově se startem u Panské skály, z které byl výhled přímo na terény letošních závodů Bohemia orienteering (viz foto). Závod probíhal formou švýcarské hry, ve městě se na azimuty ale moc spoléhat nedá, a tak rozhodovala spíše předvídavost a fantazie závodníků v hledání těch správných ulic. První 3 místa obsadili novoborští závodníci (Burda, J. Pavlovec, Šákr), na čelo průběžného pořadí se dostal Dan Pavlovec.

Závodní mapa 7. Borcupu

 

Plná mapa Kamenického Šenova

Zasněžený výhled na terény Bohemia orienteering 2017

Kauflauf (BZL)

Na 10. ročník Kauflaufu, který se běžel v Brně – Novém Lískovci, dorazilo přes 220 závodníků. Na rozdíl od podzimního Českého poháru zavedl stavitel tratí závodníky i do severnější části mapy. Hned na úvod sprintu přišla pravděpodobně nejtěžší pasáž závodu – lesopark se zledovatělými cestičkami. Závodníci, kteří nasadili boty s hřeby, určitě vydělali. V hlavních kategoriích vyhráli s více než půlminutovým náskokem Magdalena Tužilová a Štěpán Dlabaja.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.