O-ringen letos v úžasných terénech Kolmårdenu

od | 20. 3. 2019 | OB ve světě, Orientační běh

O-ringen, největší závody v orienťáku na světě, už se zase blíží! Tradičních šest dní plných OB se letos odehrají v oblasti Kolmården, u měst Norrköping a Finspång. Desetitisíce lidí se budou během 21. – 27. července vydávat do lesa, aby si plně vychutnaly terény, které jsou i na skandinávské standardy neobyčejně pěkné. Kromě pěšího OB si své užijí i vyznavači MTBO, pro ty je stejně jako pro ostatní připraveno 5 krásných etap.

1) Loreberg

Úvodní etapa si nebude brát žádné servítky a rovnou závodníky zavede do pravé skandinávské divočiny. Dobrá průběžnost, starý i mladý les a otevřené vršky kopců, zakončené prudkými skalními srázy, to charakterizuje terén první etapy nejlépe.

2) Grosvad

Terén, který si mnozí ještě pamatují z 10mily 2010. Hned vedle industriálního města Finspång se rozkládá klenot v podobě plný malých kopečků, prudkých srázů, bažin velkých sotva pár metrů i takových, že se je budete bát přeběhnout. Perfektní dohledávka, to zde bude klíč k úspěchu!

3) Kvillinge

Zatímco Elita bude běhat ve středu sprintovat v industriální části Norrköpingu, běžní závodníci budou mít den volna, aby si odpočinuli před etapou v Kvillinge. Ve velmi rychlém borovicovém lese bude potřeba hlavně kontrolovat rychlost – tady se budou kontroly přebíhat raz dva.

4) Jursla gammelskog

Jediný middle během O-ringenu se odehraje v místech, která jako by byla pro krátkou trať stvořená. Velmi detailní terén prověří všechny technické dovednosti orienťáků. Ve starém borovicovém lese s několika úrovňovými srázy a kopci všech velikostí bude nesmírně jednoduché udělat chybu v jakékoli části postupu.

5) Ågelsjöbergen

Grande finále, chtělo by se říci. Poslední etapa vyždímá ze závodníků poslední zbytky fyzických i mapových sil. (Na švédské poměry) impozantní kopec Ågelsjöbergen jako by přímo vyrůstal z jezera Ågelsjö. Nabídne spousta voleb postupů i technické dohledávky ve změti skalek, srázů, jam a údolíček. I kvůli akumulované únavě se tento terén jistě postará o nezapomenutelný zážitek!

Do Norrköpingu je to z Prahy slabý den jízdy autem, případně jen dvě hodiny letu Ryanairem na Skavstu, která se nachází, co by kamenem dohodil. Ubytování lze sehnat jak ve stanovém městečku, tak ve stovkách ubytovacích zařízení v okolí. Luxusem je potom ubytování na postelích jen 300 m od centra závodů (více info najdete na stránkách oringen.se). Krajina švédského kraje Östergötland může ale nabídnout víc než jen skvělé terény – vydejte se prozkoumat historické centrum Norrköpingu, adrenalinový park/zoo Kolmården Djurpark nebo se vydejte za hranice kraje do jednoho z 29 švédských úžasných národních parků.

Až do konce března jsou přihlášky s 20% slevou, tak neváhej!

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.