O-lyžařské MS/ME middle: 2x TOP10

od | 27. 2. 2021 | LOB, Reportáže, Závody

Posledním individuálním závodem dnes pokračovalo MS v LOB, součástí kterého je i juniorské MS a dorostenecké ME v LOB. Medaile z toho dnes nebyla, ale i tak se Češi za své výsledky rozhodně nemusí stydět!

Alena Randáková na trati ME Middle (Foto: Peko)

Dorostenecké ME: 2x sedmé místo!

Se ztrátou necelé minuty na medaili dojela v D17 sedmá Adéla Randáková. Před ní dojely jen 4 závodnice z Ruska a 2 ze Švýcarska. Další dvě české vlaječky se zavlnily ještě na 10. (Tereza Pecková) a 12. místě (Hana Malečková). Velmi podobnou ztrátu jako Adéla v dorostenkách měl i Marek Štěrba v dorostencích. I jemu chyběla necelá minuta na medaili a musel se spokojit se sedmým místem. Do elitní dvacítky se ještě vešel druhý Čech Dominik Průša.

Juniorské MS: Vojta Peňáz těsně za TOP 10

Ani naši junioři si nevedli vůbec špatně. Mezi juniory skončil nejlíp Vojtěch Peňáz na 11. místě, nicméně jeho ztráta na medaili už byla skoro 3 minuty. Mezi juniorkami byla z našich nejlepší medailistka z longu Anežka Hlaváčová. Její výkon stačil na 15. místo se skoro desetiminutovou ztrátou na vítězku.

MS dospělých: 14. místo pro Hančovou

Nikomu z dospělých se bohužel nepodařilo na middlu atakovat elitní desítku, ale i tak vyjeli pěkná umístění v TOP 20. Z českých žen byla nakonec v cíli nejlepší Petra Hančová. Svůj závod rozjela podobně jako Johanka Šimková na hraně dvacítky, pak se ale postupně zlepšovala a probojovala se až na pěkné 14. místo. Naopak Johanka se po sérii drobných chybiček v náročné pasáži čárkových cest lehce propadla a v cíli z toho bylo 22. místo.

Petra Hančová na závodu na middle (Foto: Peko)

V mužích naopak pěkně rozjel závod Petr Horvát. Nejen díky chycené důležité fikačce na k5 se na prvním radiu pohyboval na 12. místě. Drobné chybičky při realizaci a volbách stály Petra pár cenných míst, na cílové čáře prohrál virtuální souboj s Finem Tuomalou a nakonec z toho bylo pěkné 16. místo. Velmi podobně jako Petr měl závod rozjetý i Jakub Škoda. Do cíle by dojel jen místo za Petrem, kdyby… … kdyby zvolil jednou stejně jako Petr a nekřižoval silnici v místě, kde to bylo zakázané. V cíli se tak bohužel u Jakuba objevil příznak DQ (diskvalifikován). Doporučuji se podívat na GPS analýzu našich dvou nejlepších mužů. Pěkně ilustruje krásu orienťáku, kdy ke (skoro) stejnému cíli vedly dvě naprosto rozdílné cesty – aspoň co se voleb týče! Druhým nejlepším českým mužem se tak stal Radek Laciga, který dojel na 18. místě!

Josef Nagy přejíždí potok (Foto: Peko)

Zítra bude celý šampionát zakončen závodem štafet. V dospělých se pojede tzv. sprintová štafeta (2 lidé / 6 úseků), na juniory a dorostence si pořadatelé nachystali klasické tříčlenné štafety. Nejen TV přenos, ale i GPSky a live výsledky můžete sledovat od 10 hodin na webu IOF live center!

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.