Na kofole s Annou Kochovou

od | 2. 8. 2017 | Na kofole s, OB v ČR, Rozhovory

Dnešní pozvání do rubriky Na kofole s…  přijala Anička Kochová. Mladá orienťačka z Jičína běhá v kategorii mladších dorostenek. Z letošního Mistrovství Evropy dorostu si odváží bronzovou medaili ze závodu štafet, kdy výtečně zaběhla třetí úsek a má tak lví podíl na tomto úspěchu. S jakými pocity se vracela ze Slovenska? Jaké provozuje doplňkové sporty k OB? To i mnohem více v našem prázdninovém rozhovoru! 

Ahoj Aničko, jak se Ti vede?
Ahoj Jančo, vede se mi dobře, momentálně si užívám prázdniny.

Před pár týdny skončil MED na Slovensku, jaké jsou Tvoje dojmy, s jakým cílem si tam jela a s jakými pocity ses vrátila (bronz ze štafet, 57. klasika, 63. sprint)?
Tak dojmy moc dobré nejsou, je co zlepšovat. Jela jsem tam s cílem pokusit se zaběhnout co možná nejvíce bezchybné závody. Jít čistě a s klidnou hlavou. I když se to krom nedělních štafet nepovedlo, ME jsem si užila a odvezla si pár dobrých zkušeností (smích – pozn. red).

Anna Kochová, Tereza Chrástová a Kateřina Dolejší na stupních vítězů na MED 2017. Foto: Martin Jonáš.

Který nejhezčí zážitek sis ze Slovenska odvezla?
Moc nejde vybrat jeden, ten nejhezčí zážitek. Pro mě bylo celé ME jeden velký zážitek.  Hodně kopců, medvědi ….

Pokud Ti Tvůj trenér chce udělat radost, jaký typ tréninku Ti má napsat do plánu?
Aktuálně nemám trenéra OB.  Mně osobně dělá problém kohokoliv poslouchat a moc si nenechám radit (krom rodičů samozřejmě).  Dělám to, co mě baví, a proto kombinuju orienťák s atletikou. Tréninky mi plánuje právě trenér atletiky (bývalý orienťák), který se snaží trénink přizpůsobit oběma sportům. Co se typu tréninku týče, tak nepohrdnu nějakým pěkným middlem.

Vyhlášení nej sportovců města Jičína 2017. Zdroj: Sportcentrum Jičín.

Čemu se věnuješ, když zrovna neběháš?
Po problémech s koleny jsem si oblíbila kolo… s tátou horolezcem máme od mala vztah k lezení. Většinou moje aktivity souvisí s běháním. Když zrovna neběhám, tak si dopřávám dostatek spánku.

Tvoje dvojče Kačka na rozdíl od Tvé starší ségry Nikoly orientační běh nedělá (starší Nikola má doma z MEDu štafetové zlato). Jak to?
Na naše první závody si moc podrobně nevzpomínám, ale byly jsme tam všechny tři společně se strejdou Jardou Havlíkem. Běžely jsme HDRka. Kačka byla nadšená a já si radši hrála v OB školce… Časem jsme si to nějak prohodily.
A Nikola je prostě třída!

Tři sestry Kochovy spolu: zleva Anna, Nikola a Kateřina. Foto: archiv autorky.

A nepanuje mezi Tebou (Jičíňačkou) a Niki (Turnovačkou) někdy rivalita, který oddíl je lepší?
My se s Niki vidíme už tak málo, že na nějaké boje není moc čas…  Dřív jsme se pošťuchovaly kvůli barvám, ale dneska to spíš oceňujeme. Když se prohrabujeme hromadou vypraných běhacích věcí, nestane se, že bychom si prohodily dres… (smích – pozn. red.)

Jaké cíle si dáváš směrem k podzimní sezoně?
Prozatím moc konkrétní cíle nemám.  Jeden z nich je ale třeba MČR na klasice, nebo bych pak chtěla zkusit nějaké dlouhé běhy nebo běhy do vrchu a jiné srandy.

Hezký zbytek léta a správný směr v lese i životě!

 

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 22. 10. 2024
a svátek má Sabina.