Michal “Paradise” Hubáček: Přechod do dospělých jsem nezvládl.

od | 10. 9. 2016 | OB v ČR, Orientační běh, Rozhovory

Několikanásobný medailista z juniorského světového šampionátu, člen širšího kádru české reprezentace, který přesídlil na studia na sever do finského města Tampere. Ale také raper, zpěvák a autor hitů jako “Na O-gala” či “Tampere”. To vše je Michal Hubáček, neboli Michal Paradise. Proč ho momentálně nevídáme na světových závodech? Jak se dostal k rapování a co pro fanoušky chystá za novinky? A jak se vypořádává s kritikou? Na to všechno se Michala vyptával Honza Picek exluzivně pro O-news.cz, “protože fanynky nám nedávají v podstatě jinou možnost…”

Michal Paradise v kvalifikaci soutěže o Nejlepšího Píchače Pěkných prázdnin 2016. (Foto: Dan Wolf/O-news.cz)

Michal Paradise v kvalifikaci soutěže o Nejlepšího Píchače Pěkných prázdnin 2016. (Foto: Dan Wolf/O-news.cz)

 

Letos 21. místo na MČR ve sprintu, loni 16. místo na MČR na krátké trati. To jsou poslední tvé výsledky z MČR. Kam se poděl Michal Hubáček z JMS 2013, který vybojoval stříbro ve sprintu a zlato ve štafetách?

Tento výsledkový kanál bych okomentoval filozoficky. Z vrcholu vede cesta jen dolů. Pro mě to znamená, že v nejbližší budoucnosti se uvidí, jestli naleznu vyšší motivaci považovat tento sestup jen za “sedlo” před dalším potenciálním vrcholem kariéry nebo se jde prostě už jen dolů k moři.

 

Nutno dodat, že jsem nevybral do první otázky tvé 2. místo na MČR sprintu 2015. Ze sprintů máš největší úspěchy. Je to tvoje oblíbena disciplína?

Dá se říct, že sprint považuji za mou oblíbenou disciplínu, ale až tak moc v porovnání s ostatníma nevyčuhuje.

Letos jsi byl zařazen do skupiny U23 v české reprezentaci. Ale na nominačních závodech, ať už na ME v Jeseníkách, tak na MS ve Švédsku jsme tě neviděli. Neměl jsi zájem se probojovat na některý ze šampionátů?

Situace je taková, že jsem přesně ten typ juniora, který přechod do dospělých podle kritiků těžce nezvládá… Od podzimu 2014 studuji ve Finsku v Tamperererere. Dlouhé zimy, tma… Nezvládl jsem to. Na šampionáty jsem neměl žádnou motivaci.

 

Právě na to cílila moje další otázka. Poslední 2 roky nejsi v Česku tolik vidět na závodech a strávil si je ve Finsku. Co tam přesně děláš?

V Tampere studuji vysokou školu v oboru – Environmental Engineering and Energy. Letos jsem dokončil druhý ročník. Jak jsem říkal, měl jsem motivační problémy a dá se říct, že mě život tam až moc psychicky vysiloval, tak jsem si přerušil půl roku a jedu na trénovat OB lokální dorostence do Tasmánie. Cestou jedu přes australské Mistrovství na klasice, middlu a sprintu. Vzhledem k relativně horší konkurenci tak nějak doufám, že budu mít i letos nějaký OB highlight (smích – pozn. red.).

Michal Paradise vystupuje v rámci PP párty na Pěkných prázdninách 2016. (Foto: Dan Wolf/O-news.cz)

Michal Paradise vystupuje v rámci PP párty na Pěkných prázdninách 2016. (Foto: Dan Wolf/O-news.cz)

Pokud jsem dobře zachytil, zhruba od vyhlášení O-Gala 2015 vystupuješ i jako umělec pod pseudonymem Michal Paradise. Naposledy si účinkoval na Pěkných prázdninách. Jak jsi se k rapování dostal?

Vždycky mě lákalo vytvořit hudební klip a v jisté fázi mého života jsem k tomu měl tak blízko, že to bylo zcela nevyhnutelné.

 

Texty a hudbu si píšeš sám?

Texty si píšu sám. Hudbu jsem jednou “ukradl”, 2 krát koupil a jednou si udělal sám, ale ta je zrovna v procesu stejně jako připravované Album, kde jsem spojil síly se špičkovým producentem PEPISEM a dalším členem U23 Markem Schusterem, který vystupuje pod přezdívkou Uncle M.

Kritici namítají, že neumím rapovat a zpívat už vůbec ne, což je sice pravda, ale vysvětluj to těm fanouškům, kteří mě neustále uhánějí a v podstatě nedávají jinou možnost, než jim dát to, co chtějí! Tímto jim doporučuji odebírat můj kanál na youtube, aby měli novinky co nejdřív a nemuseli jim je kamarádi, co ten odběr už mají, posílat.

 

Rozhovor vedl Jan Picek, O-news.cz.

0 komentářů

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.