ME v LOB: Češi se vrací s 5. místem ze štafet

od | 29. 1. 2022 | LOB, Reportáže, Závody

Čtvrteční štafety zakončily bulharské Mistrovství Evropy v LOB a mužská štafeta předvedla výborný výkon a 5. místem si vysloužila umístění na velké bedně. Na longu byl z našich nejlepší opět Petr Horvát. My už se těšíme na další TOP výkony českých reprezentantů na světové scéně.

Malá ukázka z terénu:

Sprintové štafety

Na úspěchy v předchozích disciplínách jasně navázali ruští závodníci – dvojice Marina Viatkina a Vladislav Kiselev zvládly všech 6 sprintových úseků a do cíle dojeli na jasném prvním místě. To o stříbro se svedl lítý boj. Po napínavém finiši nakonec vybojovalo stříbro Švédsko před bronzovým Norskem. Česká A-štafeta ve složení Petr Horvát a Anežka Hlaváčová skončila nakonec osmá. Druhý český tým (Jakub Škoda a Tereza Chrástová) by při započtení všech týmů byl 21. “Jedna chybka v prvním kole, v totálu do úvodního kopce v každém kole, zbytek parádní obratnostní soutěž,” komentoval závod Jakub Škoda

Obratnostní soutěž? Ne, to je mapa ze sprintových štafet.

Long

Klasická trať s hromadným startem, to je závod, který je jen pro zkušené závodníky. O to víc, když pořadatelé přestřelí směrný čas o 30 minut a vítězný mužský čas je přes dvě hodiny. Ruskou nadvládu dokázala narušit Nor Jorgen Baklid, který byl o pouhých 15 vteřin rychlejší než domácí Stanimir Belomazhev. Z našich byl opět nejlepší 17. Petr Horvát, dobrou vytrvalost ukázal i 26. Josef Nagy, o 4. místa hůře zajel Jakub Škoda. Stupně vítězů na ženské trati obsadily kompletně Rusky s nejrychlejší Mariyí Kechkinou. Anežka Hlaváčová projela cílem na 33. místě a Tereza Chrástová na 39.

Kompletní mapa mužské klasiky

Štafety

V závěrečných štafetách měla česká štafeta co vracet týmům, které ji porazily ve sprintových štafetách. A ačkoli jsme nepostavili kompletní ženskou štafety, muži je adekvátně zastoupili. Jakub Škoda na prvním úseku dostal nejdelší farsty, jinak ale jen bez chyb, pouze cca 15 vteřin nechal před diváckou kontrolou. Josef Nagy zvládl druhý úsek obstojně a Petr Horvát na finiši využil dobré formy i lepších farst, předjel několik štafet a dotáhl český tým na 5. místě! Český finišman měl o výsledku jasno: “Dostat to na finiš na 7. místě 3,5 míny za Švýcary a Estonci? No problemo, stačí věřit týmu a sobě, trochu pohnout prdelí, fásnout o 3 minutky výhodnější farstu a je to doma!”

Info o závodech – výsledky, GPS, TV záznamy

Český tým na ME v Bulharsku (foto: Czech Ski-O Team)

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.