ME neslyšících 2021

od | 5. 10. 2021 | OB ve světě, Orientační běh, Reportáže

V litevském Vilniusu proběhlo v termínu 2. – 9. září ME neslyšících v OB. Na programu byly dvě městské disciplíny (sprint a sprintové štafety) a dvě lesní disciplíny (middle a long). Českou republiku reprezentovali Anna Formánková, Anna Pangrácová, Marie Pangrácová, Mario Červinka, Kamil Klíma, Jan Semerád a Marek Spilka.

Sprint se běžel ve starém centru Vilniusu poblíž řeky a parlamentu. Závod byl opravdu zajímavý a plný technických a náročných dohledávek, kde i malá chyba mohla závodníka přijít draho. Mapa byla posetá průchody, úzkými uličkami a dalšími detaily. V ženách obsadila Anna Pangrácová deváté místo (14. Anna Formánková, 16. Marie Pangrácová), v chlapech se Marek Spilka (11. příčka) i Honza Semerád (14. příčka) vlezli do první poloviny výsledkové listiny (16. Mario Červinka).

Sprintové štafety se našim reprezentantům (A. Pangrácová – Červinka – Spilka – M. Pangrácová) bohužel nepovedly, orazili špatně jednu kontrolu a následovala diskvalifikace … jinak by obsadili nepopulární čtvrté místo.

Závod v middle bylo hodně odlišný od našich českých terénů. Mapa byla plná bažin a muselo se mezi nimi kličkovat a hledat nejrychlejší cesty. Nikdo se nevyhnul namočení, některé kontroly byly přímo na ostrůvku v bažině. Našim závodníkům se bohužel moc nevedlo, Marie Pangrácová skončila na 10. pozici, Anna Pangrácová obsadila 11. příčku (Anna Formánková závod kvůli úrazu nedokončila), z mužů byl nejlepší Jan Semerád na 16. místě (21 Kamil Klíma, Marek Spilka DISK).

Královská disciplína long se běžela na mapě Śilènai a byla opravdu šílená všude samý hustý porost, popadané stromy, houštiny, kopečky, údolíčka, atd. Mužská kategorie měla trasu tak těžkou, že závod dokončilo v časovém limitu pouze 10 závodníků z 27. Bohužel mezi závodníky, kteří závod nedokončili, byli i naši reprezentanti Kamil Klíma, Mario Červinka a Jan Semerád. Naopak ženy překvapily – 8. Marie Pangrácová a 10. Anna Pangrácová.

Hodně by nám pomohlo, kdyby se mezi trenéry našel někdo, kdo by nám pomohl zlepšit mapovou přípravu, především na Deaflympiádu (olympiáda pro neslyšící) v příštím roce. A „jazyková“ bariéra není zas takový problém, budeme se snažit na důležité věci zajistit tlumočníka a je fakt spousta cest se domluvit, když se chce 🙂

Informace:
Stránky EDOC v Litvě
FB stránka OB neslyšících
web OB neslyšících

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.