MČR HROB: Mužské zlato do Plzně

od | 6. 11. 2017 | OB v ČR

První listopadový víkend, Hostýnsko-vsetínská hornatina a pěkné, i když větrné počasí. To jsou hlavní znaky letošního Mistrovství České republiky v horském orientačním běhu 2017. Pořadatelé z OB Vizovice připravili na sobotu pro všechny kategorie závod s volným pořadím kontrol, v neděli pak pevné pořadí kontrol s hendikepovým startem pro všechny se ztrátou do jedné hodiny na vítěze.

První den čekalo na necelou stopadesátku týmů volné pořadí kontrol. Pro muže bylo přichystáno 28 kontrol, během kterých naběhali přes 30 km. Nejrychleji se s nimi popasovala plzeňská dvojice František Kolovský – Jiří Valeš. O více než 11 minut nechali za sebou domácí dvojici Benroth – Kolárik. Na průběžném třetím místě skončila dvojice Balcar – Kala.

Boje se ale odehrávaly i v dalších devíti kateogiriích. V hlavní ženské kategorii přenocovala na průběžném prvním místě dvojice Bochenková – Ryantová. V kategorii smíšených dvojich (HD) domácí dvojice Hovorka – Jeřábková.

https://www.facebook.com/Inov8czech.slovak/posts/1572745512779542:0

Ani v neděli nebyli závodníci ochuzeni o pořádnou porci kilometrů a hlavně nastoupaných metrů. Stavitel tratí donutil všechny přemýšlet, jestli v náročných valašských kopcích volit obíhačky a šetřit vrstevnice, nebo naopak jít rovně, ale unavit se do kopců

I když v nedělním závodě ztratila dvojice z týmu OK Lokomotiva Plzeň na nejrychlejší čas dne přes 8 minut, na celkové vítězství jim to stačilo. S téměř 17 minutovým náskokem závod ovládli a mistry ČR v horském orientačním běhu se stali František Kolovský a Jiří Valeš! Již zmiňovaný nejrychlejší čas dne zaznamenala dvojice Václav Král – Roman Horyna, které tento výkon vynesl na stříbrný stupínek. Bronzová medaile tak zbyla na dvojici Martin Benroth – Jan Kolárik.

Jedna z kontrol sobotního závodu (Foto: Lukáš Hovorka)

V dámské kategorii si bezpečně pohlídaly vítězství Martina Bochenková a Jana Ryantová. Stříbrnou dvojici Nedbalová – Černíková porazily o téměř hodinu a půl.

Naopak změna se udála v kategorii HD. Po sobotním skvělém výkonu se dvojice Hovorka – Jeřábková propadla až na čtvrté místo (+9:52). Zlato vybojovala dvojice z týmu “Pragovácká náplava” ve složení Karel Vítek – Eliška Sieglová. O 4 minuty zpět nechali stříbrné “Košické lamy”, tj. manželé Lamiovi. Na třetí místo se nejrychlejším časem dne probojovala dvojice Kopáček – Matrasová (+6:18). V této kategorii byly v cíli nejtěsnější rozestupy.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.