Když jsem já šel tou Putimskou branou…

od | 14. 9. 2023 | Orientační běh, Závody

..dívaly se dvě panenky za mnou a volaly študente, ty malý premiante!

Proč je na O-News.cz tahle hudební vložka? Nějaké nápady? Pojďme si ty verše trochu rozebrat. Začněme geograficky. Kde najdeme Putimskou bránu? Už nikde, protože byla zbořena už mezi roky 1834 a 1836, ale stávala na jižním okraji města Písek.

Už začínáte tušit? Ty dvě panenky se nejspíš utrhly zbylé čtveřici ve finálovém závodě KO sprintu, no a tím premiantem je Oddíl orientačních sportů Písek, který bude už navždy zapsán v historii českého OB jako první pořadatel MČR v knock-out sprintu. Záhadou zůstává, proč ty dvě finalistky ubírají ze své kyslíkové kapacity a volají…

No a teď vážněji. Protože se jedná o závod, který nemá v českém kalendáři tradici, dovolujeme si vás ještě zavčas upozornit na blížící se termín přihlášek, který je tuto neděli 17.9. a připomenout, o co tedy v KO sprintu půjde.

Kdy? 28. září. Čtvrtek, svátek sv. Václava

Kde? V Písku, v areálu plaveckého bazénu (ten je mimochodem již dlouhé roky středobodem písecké komunální politiky, viz třeba tady)

Kdo? Právo startu mají samozřejmě reproši, dále všichni do 220ky v Rankingu, všichni Áčkaři z HD20 a HD18 a pak ještě pár desítek šťastlivců z dvojzávodového rankingu a oblastních mistrovství. Běží se jen dvě kategorie (D21 a H21), pro junior(k)y a starší dorost je to tak v rámci českých vrcholných soutěží unikátní šance se poměřit v individuálním závodě. 

Proč? Protože jde o medaile. Mistrovské. Protože na startu budou naši nejlepší. Ano, Terka i Křivdič a spousta dalších, kterým ani ne týden nato začíná sprintové ME. A taky jsou ve hře rankobody.

Jak se běží? Tři kvalifikační rozběhy mají šest postupových míst do semifinále. Ze třech semifinálových rozběhů vždy 2 nejrychlejší postupují do šestičlenného finále. A kdo nepostoupil do semifinále, bojuje po vyhlášení výsledků ještě o umístění v intervalově startovaných nižších finálových skupinách. 

A když nemám právo startu? Tak jsou k dispozici 4 kategorie veřejného závodu, které proběhnou přímo na kontrolách MČR, takže i to bude dost kvalitní sprintový orienťák. 

Co ještě potřebuju vědět? Že tratě staví Dan Wolf a ten moc nerozlišuje, jestli staví MS nebo MČR, chystá vše s precizností jemu vlastní. A hlavním rozhodčím je Radim Hošek, který celý koncept dával dohromady, aby dával smysl závodnicky a zároveň byl realizovatelný pořadatelsky.

Ten písecký kostel, o kterým se zpívá ve druhý sloce. 

0 komentářů

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.