Juniorská a dorostenecká LOBácká repre ve Skandinávii

od | 27. 12. 2016 | LOB

Již tradičně se juniorská a dorostenecká LOBácká reprezentace vydala na společné soustředění. Po dvou letech zamířila v termínu 8. – 18. 12. 2016 opět na sever, konkrétně do norského Sjusjøenu, který vzhledem k nadcházejícímu vrcholu sezóny – ME dorostu a MS juniorů ve Finsku – nabízel ideální tréninkové podmínky. Hezkou reportáž s množstvím fotek připravila jedna z reprezentantek – Hanka Horvátová.

Na startu tréninku. Foto: Ondřej Hašek

Hned první víkend se všichni členové tréninkově zúčastnili místních závodů – v sobotu se jel sprint a v neděli middle. Závodní prostor byl následovně využíván po celý týden pro mapové tréninky, které Češi absolvovali společně s norskou reprezentací, přičemž někdy se přidali i zástupci Švédska, Bulharska a Estonska.

Je potřeba ještě něco dodávat? Foto: Ondřej Hašek

Po pravidelných ranních rozcvičkách následovaly dopolední fáze na mapě, kdy některé tréninky byly zaměřeny na rychlost (opakované downhilly, okruhy), jiné zase pomáhaly sbírat trénujícím jedincům zkušenosti v oblasti voleb postupů v severských terénech – tyto typy tréninku se jezdily většinou ve dvojicích.

Dorostenecká a juniorská repre v akci. Foto: Ondřej Hašek

Při odpoledních fázích na klasice zajišťoval dokonalý odraz modrý extra, který se téměř vždy ukázal jako správná máza, ať už při najíždění objemu, tak při delším výletě, rychlých úsecích i různých hrách a štafetách. Večery bývaly ve znamení místních deskových her, avšak nikdy nechybělo společné protahování, posilování nebo rozebírání postupů.

Celý tým. Foto: Ondřej Hašek

I ke konci soustředění byly zařazeny rychlejší fáze, za zmínku stojí například měřené opakované úseky, po kterých neprodleně následoval stíhací závod s mapou. Na celý tréninkový program se můžete podívat na webových stránkách juniorské reprezentace, kde najdete i všechny mapy a odkaz na fotogalerii.

   

Foto: Roman Horyna

Vánoční prázdniny teď zůstávají v samostatné režii jednotlivců a reprezentace se znovu sejde v lednu při příležitosti nominačních závodů (20. 1. 2017 hladký závod, 21.-22. 1. 2017 Klingenthal, 28.-29. 1. 2017 ZLH). MS juniorů a ME dorostu se uskuteční 6. – 12. 2. 2017 ve finské Imatře.

 

Foto: Roman Horyna

Reportáž připravila Hanka Horvátová

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.