Hustník: sídlo ČSOS se stěhuje do Liberce!

od | 23. 7. 2018 | Hustník, LOB, MTBO, Orientační běh

EXKLUZIVNĚ: Během letních prázdnin dochází k velké změně. Sídlo sekretariátu se stěhuje z Prahy. Od 1. září bude Český svaz orientačních sportů mít své hlavní sídlo v Liberci. Redakci O-News.cz se podařilo vypátrat informace z této plánované změny a reakce hlavních představitelů svazu.

Od půlky červenci již probíhá stěhování sekretariátu svazu do Liberce.

“Prvně jsem se tomu bránil. Poté, co začali opravovat tunel Mrázovka a do práce jezdím hodinu a půl, jsem zhodnotil, že už je jedno, kde sekretariát bude. A Liberec má své kouzlo, ne že ne…,” uvádí do problematiky generální sekretář Jiří Šubrt. Důvodů pro změnu sídla je několik: zejména menší nájem, větší prostory, ale také MS 2021. To by se mělo odehrát právě v Jizerských horách a na Kokořínsku a Liberec by měl být jakýmsi prostředníkem. “Konečně bych se snad mohl v zimě dostat na lyže,” dodává Šubrt.

Ekonomka Marta Brettlová a generální sekretář Jiří Šubrt pracují i nadále, stačí jim notebook, telefon a razítko

Další důvody přináší předseda ČSOS Radan Kamenický. “Mně nemůžete podezřívat, že bych si chtěl zkrátit tak cestu na Svaz. Často jsem byl osočován, že když jedu na sekretariát, jedu do prostředí Pražské kavárny. Teď se to už nebude stávat.” Velké rozhořčení ale neskrývá místopředseda sekce OB Libor Slezák žijící v Luhačovicích. “Už teď, když chci jet na sekretariát, tak je to na 5 hodin. Nyní se mi cesta prodlouží o další dvě hodiny. Budu muset přespávat u mladýho,” sdělil redakci O-News.cz.

Petr Hranička se stal šéfem logistiky během celého stěhování.

Liberecký patriot a předseda sekce LOB Přemek Škoda si naopak mne ruce. “Já to říkám pořád, že u nás v Jizerských horách je nádherně. Navíc si konečně před zasedáním Výkonného výboru stihnu objet své oblíbené kolečko na lyžích a neovlivním tak výjezdy do Prahy svůj trénink směrem k Jizerské 50,” těší se Škoda.

Novou adresou, na které bude ČSOS od září 2018 k zastižení, je tedy Orientační 2018, Liberec, 460 01 . Držme pracovníkům svazu palce, aby náročné stěhování i první týdny v novém prostředí zvládli. Chuť a odhodlání jim ovšem, jak je vidět z bohaté reportážní dokumentace, nechybí.

Úvodní foto: Wikipedie

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 22. 10. 2024
a svátek má Sabina.