Dušan Vystavěl se uchází o místo v nejvyšším vedení IOF

od | 25. 8. 2016 | OB ve světě, Orientační běh

Mimo závodní program je na pořadu MS také řada jednání a schůzí. Pomyslným vrcholem by měl být pátek 26.8., kdy zasedne Kongres IOF. Ten se letos koná již po osmadvacáté.

Pro Česko to bude velmi důležité zasedání. Letošní Kongres je volební a do nejvyššího vedení IOF – tzv. Councilu, kandiduje i Dušan Vystavěl. V jeho programu jsou tři nosná témata: spolupráce s mezinárodní federací univerzitního sportu, média (TV přenosy, program pro mladé novináře) a podpora o-mládeže (např. pořádání Světového dne OB).  “Česko patří mezi 5 předních orieňťáckých zemí, ale nemá už více než 20 let zastoupení v nejvyšších patrech IOF, “ zdůvodňuje svojí kandidaturu Dušan Vystavěl. Podporu má na nejvyšších místech v české politice. Jako kandidáta do Councilu IOF ho doporučuje např. Kateřina Valachová, ministryně mládeže, tělovýchovy a sportu.

Microsoft Word - DV_IOF_News01plus2xA4.docx

Zdroj: http://ob.skprostejov.cz/CSOScandidate/support.html

Ve Švédsku je Dušan po celou dobu mistrovství, odjel sem společně se svým poradcem Janem Exnerem. Kdo jsou Dušanovi protivníci? Owe Fredholm (SWE), Vincent Frey (FRA), Tatiana Kalenderoglu (TUR), Niklaus Suter (SUI),  Maria Silvia Viti (ITA), László Zentai (HUN). Ze sedmi kandidátů uspěje 6.

V pátek celá redakce O-news.cz drží palce!

Více informací:

 

Dušan Vystavěl (*1963) – orientační běžec závodící za SK Prostějov (JPV). Byl ředitelem AMS v roce 2014, které se konalo v Olomouci. V letošním roce zorganizoval Středoevropské utkání dorostu, tzv. CEYOC. 4 roky (2012-2016) předsedal Evropské pracovní skupině (EWG), byl též členem Foot-O komise IOF. Je autorem několika map. Vlastní firmu Geodetika.

 

 

0 komentářů

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.