Denisa Kosová pro O-news těsně před MS: “Chtěla bych zaútočit do TOP10!”

od | 19. 8. 2016 | Orientační běh, Rozhovory

Před a v průběhu Mistrovství světa ve Švédsku pro vás připravujeme krátké rozhovory s našimi reprezentanty. Tím prvním je Denisa Kosová, která ukázala na nedávném AMS v Maďarsku výbornou formu.

 

Minulý rok jsi byla v podstatě nováčkem v týmu, na začátku sezony jsi ani nebyla v reprezentaci. Po skvělých výsledcích v loňském i letošním roce jsi pasována mezi tahounky týmu. Je pro tebe MS vrcholem sezony nebo to bylo ME v Jeseníkách či nedávno skončené AMS?

Všechny vrcholy jsem letos postavila zhruba do stejné lajny, ačkoliv bych řekla, že ME jsme brala nejprestižněji, protože bylo u nás. Z MS mám respekt vzhledem k skandinávským terénům a na AMS jsem sice posbírala co se dalo, ale trochu jsem zariskovala a šla jsem do něj z většího tréninku než normálně (takový pokus před MS). Takže z toho nakonec vyplynulo pořadí ME-MS-AMS

 

Letos je MS ve Švédsku a vždy tak trochu platilo, že jsme v severských terénech ztráceli na špičku. Jak ses připravovala na místní terény?

Na severu jsme s repre strávili poměrně velkou část prázdnin, takže jsme pro to udělali opravdu dost. Bohužel, ale nejsme schopni smazat manko na domácí běžce, kteří v takových terénech vyrůstají…ale samozřejmě budeme bojovat, jak nejlépe to půjde.

 

Běžíš kromě middlu i sprint a sprintové štafety, tedy tři sprinty ve dvou dnech. Dá se to vůbec zvládnout? Podobně to bylo i na ME v Jeseníku.

Paradoxně se mi na ME běželo nejlépe asi ve finále sprintu, což byl právě ten třetí závod, takže se toho nebojím. Nepopírám, že náročné to ale je, a to nejvíce pro moje lýtka.

 

V jaké disciplíně  si dáváš největší šance?

No.. to je otázka, sama nevím. Nejspíš ve sprintu.

 

S jakým výsledkem budeš po MS spokojená?

V individuálním závodě bych ráda zaútočila na TOP10. Minulý rok jsem byla 11, tak to snad není nadsazené. Se štafetami bych ráda zabojovala o velkou bednu

Děkuji za rozhovor a ať se daří!

denca_stafety

Denisa Kosová na vyhlášení štafet při ME v Jeseníkách 2016 společně s Danou Šafka Brožkovou a Janou Knapovou (Foto: Anna Auerműllerová/O-news.cz)

0 komentářů

Dnes je 23. 10. 2024
a svátek má Teodor.