Deníček z O-Ringenu: Den 6.

od | 30. 7. 2022 | Cestování za OB, OB ve světě, Orientační běh

Poslední etapa O-Ringenu je za námi, poslední díl deníčku se smolí na parkovišti za Stockholmem cestou do Čech a nezbývá než bilancovat zážitky, které si jako debutant z této veleakce odvážím.

Počítadlo účastníků O-Ringenu svítí finálním číslem 20 278! Pěkný nárůst oproti číslu, které jsem psal v prvním článku, rozhodně zapříčiněný především příchozími závodníky na open tratě. Prostě akce jako hrom! Poslední etapa s hendikepovým startem nabídla řadu zajímavých soubojů v pěkném horku, které ukázalo, že i do Švédska může přijít léto. Vítězství v elitních kategoriích suverénně získali domácí Sara Hagström a Gustav Bergman, kterým sekundovali také naši – 35. Eliška Sieglová a 37. Daniel Vandas.

Skvělý dojem zanechali také naši dorostenci a junioři ve svých elitních kategoriích:

  • DH18E: 3. Daniel Bolehovský, 4. Ema Černá, 6. Lucie Dittrichová, 8. Jan Strýček, 9. Matěj Tkáč
  • DH20E: 6. Michaela Dittrichová, 9. Markéta Mulíčková
  • A dalších úspěchů s českou vlaječkou bylo opravdu hodně!
Závěrečná klasika – lahodná pro každého orienťáka

Suma sumárum jsem moc rád, že jsem se po dvouletém čekání na O-Ringen dostal. Na atmosféru a zážitky budu ještě dlouho vzpomínat. Radost mi udělalo, že to nejsou jen závody pro eliťáky a ty, kteří umí skvěle mapu. Samozřejmě za 6 dní ve Švédsku se z člověka mistr tamních terénů nestane (a já jsem toho důkazem se svou skoro půlhodinovou chybou a mnoha dalšími, kdy jsem pak byl rád za každou nalezenou kontrolu), i přesto mě potěšilo množství českých závodníků na startu od dětí po veterány, kteří si jeli prázdninové závody hlavně užít. Proto přeci orienťák děláme! Abychom se potkali s kamarády, zaběhli si pěknou trať, v pěkném terénu, v ryzí přírodě a užili si to na 100 %.

To byl tedy poslední díl deníčku z O-Ringenu 2022…

Máte také nějaký prázdninový orienťácký zážitek, o který byste se chtěli podělit s našimi čtenáři? Napište nám na redakce(at)o-news.cz

P.S.: Poslední dva díly deníčku už mi trochu docházel dech, resp. prostor a nápady, o co bych se s vámi podělil, tak prosím o shovívavost a přihlaste se příště třeba na O-Ringen, stojí to za to!

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.