ČPŠ Rantířov: Vítězství pro SSU a ZBM

od | 10. 4. 2017 | OB v ČR

Ráno po MČR v NOB bylo na řadě druhé kolo Českého poháru štafet, resp České ligy klubů. Jihlavští pořadatelé využili stejný prostor, který byl použit o den dříve. Závodníci, kteří běželi MČR v NOB tak měli lehkou výhodu v podobě znalosti térenu a stylu mapování,nicméně měli za sebou náročný závodní večer (či noc).

H21: Úspěšný nákup Severky

Jedním z největších zimních přestupů byl jednoznačně transfer Marka Schustera z Opavy do Šumperka. Ve standardním složení štafety nahradil na druhém úseku Václava Krále. Úspěšný rozjezd ale zaznamenal už první úsek této štafety. Martin Poklop doběhl z prvního úseku druhý s minutovou ztrátou na suveréna prvního úseku Pavla Kubáta (PHK, čas  37:02). Poklop si na zádech dovezl třetího Kamenického (LPU) a čtvrtého Sýkoru (LCE). O dalších 30 vteřin zpět doběhl zlínský Dlabaja, za kterým už následovaly další štafety (TUR, AOP, PGP4, PGP2) a elitní desítku uzavřel Bukovac (ZBM2).

Mapa s farstováním kategorie H21

Druhý úsekem proplul nejrychleji brněnský závodník Hájek (ZBM, čas 38:54), čímž vytáhl štafetu ZBM1 z jedenáctého místa na průběžné první. Za ním doběhl v závěsu David Procházka (LPU) a pár vteřin zpět doběhl Losman (PHK). Již zmiňovaný šumperský Schuster (SSU) ztrácel na čtvrtém místě minutu a půl na čelo. Dobře rozběhnutou štafetu ZBM2 vytáhl Zháňal na osamocené průběžné páté místo, půl minuty za ním doběhl Hepner (SHK), který byl druhý na úseku.

Jak již z titulku vyplývá, vyhrála štafeta Severky Šumperk. Český reprezentant Vojtěch Král zaběhl nejrychlejší čas dne (36:04) a s více než minutovým náskokem doběhl Severce pro vítězství. Souboj o druhé místo byl o poznání vyrovnanější. I přes mocný finiš Vandase (PHK) se povedlo udržet druhé místo Brlicovi (ZBM1), uhájil ho však o pouhé dvě vteřiny. Do elitní šestky se vešly ještě štafety LPU (finišoval Kubelka), SHK (finišman Komanec) a ZBM2 (finišoval Hruška). TOP10 doplnily štafety PGP4, ASU, LPU2 a LCE.

D21: Double pro Žabovřesky

Devítka nejlepších žen při 2. kole ČPŠ. Foto: Petr Klimpl.

Tradičně silné štafetové postavení potvrdily štafety brněnských Žabovřesk. Oproti mužskému závodu to nebylo zas takové drama. Způsobem start-cíl si s šestiminutovým náskokem doběhla štafeta ZBM1 ve složení Hrušková – Chromá – Tužilová. Její oddílové kolegyně ze ZBM2 Hiklová – Indráková – Kabáthová skončily druhé s půlminutovým náskokem na třetí štafetu, kterou byla sestava Udržalová – Hančová – Knapová z Lokomotivy Pardubice.

Mapa D21 s farstováním

Na pomyslnou velkou bednu se ještě vlezly týmy Chotěboře (Benešová – Voborníková – Gregorová), SHK (Chmelařová – Teplá – Mechlová) a PHK (Valešová – Kamenická – Kosová). Rozdíl v cíli mezi pátou a šestou štafetou byl pouhých 11 vteřin. Do desítky ještě doběhly štafety Kotlářky Praha, Tesly Brno, ZBM3 a Kamenice.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.