Blátivý sprint na ZODM

od | 29. 1. 2018 | LOB, Závody

Mladí reprezentanti v LOBu dnes závodem ve sprintu zahájili své počínání na 8. Zimní olympiádě dětí a mládeže. V biatlonovém areálu Lom Šedivec u Letohradu se i přes velkou oblevu povedlo uspořádat závod v obstojném formátu. V areálu, ve kterém závodí i biatlonisté a závodníci běžeckého lyžování, se jelo na trati dlouhé pro všechny kategorie kolem 1,4 km.

Start závodů mladších dívek a chlapců. Foto: Jan Picek.

Tratě se musely ještě ráno úplně nově postavit, vytisknout a celý televizní koncept upravit. Velká obleva v posledních dnech a obzvlášť v noci na pondělí a v průběhu dne připravila pořadatelům velké problémy. Vše se však do startu 00 (13:00) stačilo upravit a závod proběhl relativně bez problémů. Původně měl být v letohradském areálu sprint, poté z důvodu hrozby oblevy v dalších dnech byl přeřazen middle (medium). V neděli večer však padlo rozhodnutí o opětovném zařazení sprintu na začátek celého programu, nakonec se jel kratší sprint, který byl dlouhý pro všechny kategorie kolem 7 minut.

Rozhovor se stavitelem tratí Petrem Marečkem krátce před startem

https://www.facebook.com/Onews.cz/videos/490217591373681/

Jako první se na trať vydali chlapci 16, po nich pak dívky stejného věku. Obě tyto kategorie si užily své “chvíle slávy” nejen tím, že byli v historicky prvním přímém přenosu z LOBu v ČR, ale také mnozí z nich jeli poprvé s GPS jednotkou. Mezi chlapci 16 zvítězili se shodným časem 6:51 Matyáš Štregl a Radek Peňáz reprezentující Královehradecký a Moravskoslezský kraj, třetí místo pak bral se ztrátou 14 vteřin Radek Hasman (Plzeňský kraj). V kategorie D16 byl boj o vítězství taktéž velmi těsný, nejrychlejší čas však nakonec patřil Kateřině Černé (Karlovarský), která o 8 vteřin porazila královehradeckou Rozálii Kuchařovou, bronz brala Tereza Chrástová (Liberecký).

Záznamy přenosů v ČT:

Od startovního startu 110 se vydali na trať dohromady zbývající dvě kategorie: CH14, D14. Obzvlášť v dívkách byl souboj o medailové příčky velmi vyrovnaný. Zlatou a stříbrnou medaili ukořistily dvě závodnice reprezentující Královehradecký kraj. Zvítězila Michaela Metelková o šest sekund před Adélou Randákovou, třetí místo brala Agáta Moskvová (Pardubický kraj). Ve stejně staré kategorii chlapců putoval titul do Prahy, když zvítězil Jiří Blaha. 14 sekund měl manko na druhém místě Marek Štěrba (Karlovarský kraj), bronzová medaile patří Matěji Tkáčovi (Liberecký kraj).

Květinový ceremoniál po skončení závodů

https://www.facebook.com/Onews.cz/videos/490311218030985/

 

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dnes je 27. 7. 2024
a svátek má Věroslav.